Apps die je helpen bij het vinden van jouw droomwoning

Door

Makelaarsland

op

22 januari 2013

Als woningzoekende kun je wel wat hulp gebruiken. De volgende gratis (iPhone) apps kunnen u goed van pas komen in de zoektocht naar jouw droomwoning.

 • funda app
  De officiële app van Funda biedt het meest complete en actuele woningaanbod van Nederland waar en wanneer je wilt.
 • Sun Seeker Lite (engels)
  Met deze app kun je precies zien waar de zon opkomt en ondergaat. Dit zonnekompas is handig bij bezichtigingen wanneer je als potentiële koper informatie wilt inwinnen over tuinligging, lichtinval en aantal zonuren.
 • iKadaster
  Ikadaster biedt informatie die je kunt gebruiken bij aankoop, verkoop en bezit van eenwoning. Met iKadaster kun je op basis van een GPS locatie, een combinatie van woonplaats, straat en huisnummer óf een combinatie van postcode en huisnummer de kadastrale en historische kaart van het betreffende object bekijken.
 • Vergunning
  Wil je weten of er een vergunning nodig is voor een nieuwe dakkapel, een aanbouw of een schuurtje in de tuin, doe dan snel en eenvoudig de check met ‘Vergunning’. ‘Vergunning’ is een applicatie van het ministerie van VROM, waarmee de regels voor vergunning vrij bouwen, op eenvoudige wijze worden ontsloten.
 • Notaris
  Deze app geeft antwoord op notariële vragen. De app bevat onder andere informatie over:
  – Erven
  – Schenken
  – Testament en codicil
  – Trouwen en huwelijkse voorwaarden
  – Echtscheiding
  – Hypotheek
 • Houzz interior design ideas
  De “Wikipedia van interieur en exterieur design” Houzz heeft de grootste database van woonideeën op Internet, met meer dan 700.000 hoge resolutie foto’s. Blader door foto’s  op gebied van stijl, ruimte en locatie en sla ze op in je virtuele ideeënboek.

Vind jouw droomhuis met de Makelaarsland app. Meer weten over onze app?

Bron: NVM