Bezichtigingen zelf doen of uitbesteden! Wat past bij jou?

Door
Nicole Pouli
op

Bij de zoektocht naar een makelaar is het handig om te weten wat jíj belangrijk vindt. Je wilt een betrokken makelaar, maar welke wensen heb je nog meer? Het verkopen van een huis doe je maar een paar keer in je leven, dus je wilt een juiste keuze maken. Dat snappen wij!

Hoe maak je deze keuze? In deze blog helpen we je bij, in onze ogen, één van de belangrijkste vragen: Doe jij zelf de bezichtigingen of laat je dit over aan een ervaren makelaar?

De bezichtigingen, die doe ik zelf!

Als je het prettig vindt om de touwtjes in handen te hebben, dan is het antwoord op deze vraag waarschijnlijk een no-brainer. Eerlijk is eerlijk, er zitten ook wel erg veel voordelen aan het zelf doen van de bezichtigingen, zo:

  • Bespaar je een hoop geld
  • Kies je zelf wanneer de bezichtigingen plaatsvinden
  • Weet jij als eigenaar écht alles over je woning te vertellen
  • Kun je alle tijd nemen om je toekomstige koper rond te leiden

Ben jij er al klaar voor om zelf die bezichtigingen te doen? Of denk je: “Ja leuk al die voordelen, maar wat zijn de nadelen?” Nadelen zijn er natuurlijk ook. Zo kan het best lastig zijn om toekomstige kopers enthousiast rond te leiden wanneer je noodgedwongen je huis moet verkopen. En als je weinig vrije tijd hebt, dan zal het een uitdaging zijn om ruimte in je agenda vrij te maken voor alle bezichtigingen. En dan hebben we het nog niet gehad over de (ongezouten) mening die bezoekers soms kunnen gegeven tijdens een bezichtiging. Dat wordt even tot 10 tellen… Of niet natuurlijk.

Laat die bezichtigingen maar over aan een pro

Wij zijn ervan overtuigd dat veel verkopers de bezichtigingen kunnen doen, maar als je dit niet wilt of kunt, dan hebben wij een ervaren makelaar die dit erg graag voor je doet. Jij blij, wij blij!

Kies jij ervoor om de bezichtiging door één van onze lokale makelaars te laten doen? Ook dan houden we de lijntjes kort. Zo blijf je nauw betrokken en ben je goed op de hoogte van alles wat er speelt rondom jouw verkoop.

Geen verassingen dus. Dit geldt trouwens ook voor de makelaarskosten. Wij rekenen geen courtage (percentage) over de verkoopwaarde van je huis, maar hebben een vast en scherp tarief. Ongeacht de waarde van je woning. Je weet vooraf dus precies wat je gaat betalen. Klinkt logisch toch?

Verkopers aan het woord

Nog een laatste hulpmiddel om je keuze te maken. Want onze verkopers zijn onze ambassadeurs. Ook wanneer ze minder tevreden zijn. Het geeft namelijk een transparant inzicht in de verkoopreis die zij bij ons hebben ervaren. Waar de ene verkoper het heel fijn vond om de bezichtigingen zelf te doen, kan een andere verkoper juist uitleggen waarom zij het liever overlieten aan de makelaar.

Waardevolle informatie voor jou! Want wie leest er tegenwoordig geen reviews voordat er een belangrijke (koop)beslissing wordt gemaakt? De reviews op funda geven een helder en betrouwbaar inzicht. Alleen verkopers die daadwerkelijk een woning verkocht hebben worden door funda uitgenodigd om een reactie achter te laten. Lees je mee?

En? Ga jij de bezichtigingen zelf doen of laat je het over aan onze makelaar? Laat het ons weten!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.