Creëer ruimte om je eettafel

Door
Makelaarsland
op

De kunst van verkoopstyling is de pluspunten van een huis benadrukken. Ghislaine van Stage of Styling legt uit hoe je een ‘welkomgevoel’ creëert op je foto’s of tijdens je rondleiding. Dat doet ze deze keer met een uitnodigende eettafel. Iets waar mensen rondom de feestdagen extra op letten.

Uitnodigende eettafel

Wanneer je de luxe hebt van een aparte eetkamer, moet je die natuurlijk wel optimaal benutten. Je wilt dat potentiële kopers zichzelf er tijdens de feestdagen met een groot gezelschap gezellig zien zitten lachen en genieten. Dat betekent niet meteen dat je de tafel moet dekken met het zondagse servies en het zilver van oma zodra je kijkers krijgt. Het betekent wel dat de eettafel een prominente plek krijgt en er uitnodigend uitziet.

Verschillende stoelen of toch niet?

Maar wat is dat precies: uitnodigend? Royaal en georganiseerd zijn woorden die meteen opkomen. Geen allegaartje van stoelen rond tafel, maar rust. Mits het allegaartje op elkaar is afgestijld overigens, want verschillende stoelen combineren is ook wel weer hip. Zoek de rust dan door verschillende stoelen in dezelfde kleur te gebruiken. Kies liever niet voor heftige kleuren.

(Zo moet het dus niet.)

 

(En zo wel.)

De gezellige middenweg

Zet vooral zoveel mogelijk stoelen om een grote tafel neer. Dat toont royaal. Overdrijf niet, want als de stoelen echt zij aan zij staan geeft dat juist weer een krap gevoel en dat werkt weer averechts. Kies voor de ‘gezellige middenweg’ en als je de mogelijkheid hebt de tafel uit te schuiven of op een andere manier te vergroten, doe dat dan vooral. Een mooie bos bloemen en of kaarsen op tafel, maken de welkome sfeer af.

Creëer ruimte

Geef de tafel de ruimte. Staat de kamer namelijk verder vol met een net te krap bureau, losse tafeltjes, kleine plantjes en nog een fauteuil in de hoek gedrukt, geeft dat een benauwd gevoel. Haal allemaal weg! Het gevoel van luxe wat je ervaart als je om een tafel heen kan lopen krijg je ervoor terug. Kleed het sfeervol aan met een grote plant, een flinke spiegel, of mooie collage aan de muur en laat het daarbij.

Wat is de juiste plek voor een eettafel?

Een prominente plek, in het midden van de kamer zodat je er omheen kunt lopen, is niet overal haalbaar. Je schuurt met je kont tegen de muur of veegt een schilderij van de muur als je om de tafel poogt te lopen. Kies er dan liever voor om een kant tegen de muur te zetten. Liefst de korte kant. Zet de bos bloemen dan niet in het midden, maar ook meer richting de muur, zodat je er beter overheen kunt kijken. Verder gelden dezelfde regels, verder niet te vol en rust!

Wil jij net als 23.000 andere slimme verkopers óók maandelijks gratis op de hoogte blijven van nieuws  in de huizenmarkt?

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.