10 redenen om je huis juist wél in de zomer(vakantie) te koop te zetten

Door

Maartje Lute

op

6 juli 2019

Aan het weer is het momenteel niet af te zien, maar de zomer is begonnen. Dus de zomervakantie komt eraan. Wij krijgen vaak de vraag: ‘Ik wil mijn huis verkopen, maar je huis te koop zetten in de zomer of zomervakantie, is dat wel verstandig?’ Daar kunnen wij volmondig JA op zeggen. Helemaal als je je huis verkoopt met Makelaarsland. Dit zijn de redenen:

1. Minder concurrentie

De algemene (onterechte) aanname is inderdaad dat je je huis beter niet in de zomer kan verkopen. Dat betekent dat er dus een stuk minder concurrentie is qua woningaanbod en jouw huis eerder opvalt.

2. Tijd voor rondleidingen

In jouw vrije zomervakantieweken heb je alle tijd en ruimte om bezichtigingen in te plannen. Dit geldt natuurlijk alleen voor verkopers die hun huis met Makelaarsland verkopen. Zij spreken namelijk alleen af met de potentiële kopers, hier komt verder geen makelaar (die misschien wel op vakantie is) aan te pas.

3. Omgeving staat in bloei

Je tuin staat er sowieso mooier bij in de zomer, ook ziet de omgeving er aantrekkelijk uit als alles vol in bloei staat. Woon je aan het water, dan is het helemaal een goed idee om juist in de zomer de rondleidingen te doen. Wie weet kan je je kopers zelfs meenemen voor een klein boottochtje.

4. Groot team aanwezig

Bij Makelaarsland werkt zo’n groot team van makelaars dat het kantoor altijd goed bezet is, ook tijdens de zomervakantie.

5. Langer licht

In de zomer is het langer licht en kan je tot later op de avond bezichtigingen inplannen. Het huis is zowel binnen als van buiten nog goed te bezichtigen.

6. Juiste doelgroep

In de zomervakantie hebben huizenzoekers óók alle tijd om op huizenjacht te gaan. Bereik nu de doelgroep die juist déze periode gebruikt om een huis te zoeken.

7. Maar 20% is op vakantie

Slechts 20% van de mensen in Nederland is tegelijkertijd op vakantie en praktisch iedereen iedereen is hiervan een deel van de vakantie thuis. De reden om je huis niet in de vakantieperiode te koop te zetten, omdat iedereen weg zou zijn, gaat hier dus niet op.

8. Woningpresentatie

De zomer is een mooie periode om een woningpresentatie (foto’s) te maken. Geen kale takken voor je raam of lege tuinen. Ook als je huis wat langer te koop staat, blijft het in je presentatie zomer.

9. Mensen blijer in de zomer

Mensen zijn sowieso vrolijker en blijer in de zomer. Dat kan alleen maar een positief effect hebben op verkoper én koper.

10. Als het jou uitkomt!

Maar de beste tip van allemaal is eigenlijk wel dat je je huis te koop moet zetten wanneer het jou uitkomt! Jij moet de ruimte hebben om hier tijd in te investeren. Ook zijn gunstige marktomstandigheden van een grotere invloed dan het seizoen waarin je verkoopt. De huizenmarkt zit op dit moment enorm in de lift dus nu is áltijd een goed moment om te verkopen. zomer of niet.

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen bij de verkoop van je huis? Wij bellen jou gratis en vrijblijvend!

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.