Interieurtips 2017: kleuren en stoffen

Door
Makelaarsland
op

Voor Makelaarsland spotten stylistes D&G vastgoedstyling graag de trends en interieurtips voor dit jaar.  Zoals de economie invloed heeft op de huizenmarkt heeft deze ook invloed op trends en laat deze nou net weer wat aantrekken, waardoor iedereen weer wat positiever durft te zijn.

Denim Drift en Dorade

Voor dit jaar heeft Flexa de prachtige kleur Denim Drift uitgekozen als woontrend 2017. Een kleur die perfect combineert in het klassieke interieur kleuren zoals zilver, okergoud en cerise. En hou je liever van rust dan combineert het perfect met pasteltinten. Hierdoor is deze kleur in bijna elke woonstijl toepasbaar. Histor heeft de kleur Dorade een warme violetachtige tint gekozen. Deze kleur lijkt net een kameleon. Het past zich aan de kleuren waarmee je het combineert. Bijv. met roze en wit zal hij een paarse gloed geven ,met poederkleur ontstaat er een rustig geheel.

Deze woontrend 2017 is gekozen vanwege zijn aanwezigheid in ons dagelijks leven (blauw buitenlucht, water en in onze kleding). Nu is het zeker een kleur die we gaan gebruiken op de muren of in woonaccessoires.

woontrends 2017

Velours en Fluweel (retro)

Bij de zachtere materialen ga je meer rijkere en expressiever stoffen zien zoals velours en fluweel. Dit zijn stofsoorten met een harig oppervlak verkregen door het ruwen van de stof, los snijden of losmaken van de lussen. Deze materialen zijn erg mooi om te zien. Ze geven je interieur net iets extra’s. Deze materialen worden toegepast bij banken, stoelen, woonaccessoires (kussen, plaids) en natuurlijk gordijnen. Deze woontrend 2017 past heel goed in combinatie met gebreide en gehaakte woonaccessoires. Hiermee verbind je koele materialen met warme items.

vloerkleden

Vloerkleden zijn hot!

Mocht je nog geen vloerkleed hebben liggen in huis of tuin dan ga je er zeker niet aan ontkomen in 2017. Vooral ronde vloerkleden zijn erg in. Je kunt ook kiezen voor een vintage vloerkleed of rozenkelim. Deze vloerkleden hebben vaak warme, expressieve kleuren en passen perfect bij de woontrend warme kleuren. De woontrend ronde en organische vormen nemen we hiermee mee als woontrend uit 2016.

Als je kiest voor een rond of rechthoekig vloerkleed voor in je woonkamer, zorg er dan voor dat alle meubels in de zithoek gedeeltelijk op het vloerkleed staan (al is het maar één poot). Zo ontstaat er verbinding tussen de meubels met het vloerkleed als verbindingsstuk.

 

 

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.