Makelaarsland in hoger beroep tegen schorsing

Door
Sophie van Gorsel
op

Update 3 april 2023

Uitspraak hoger beroep: Makelaarsland wordt niet geschorst.

De Centrale Raad van Toezicht heeft in het hoger beroep – tegen de schorsing die in 2022 werd opgelegd door de Raad van Toezicht Amsterdam – uitspraak gedaan met als gevolg dat Makelaarsland niet wordt geschorst.

“We zijn blij dat we dit achter ons kunnen laten en door kunnen gaan met onze missie: het eenvoudig en transparant maken van het aan- en verkoopproces van woningen.” Aldus Gijs van Wijgerden, directeur Makelaarsland.

10 mei 2022

Makelaarsland gaat in hoger beroep tegen schorsing

Zeer recent is er in het Financieele Dagblad een artikel verschenen over Makelaarsland. In het artikel wordt onder andere verwezen naar een schorsing die is uitgesproken door een regionale tuchtraad (de Raad van Toezicht Amsterdam). Wij betreuren deze uitspraak zeer en zijn het er niet mee eens.

Daarom gaan we deze uitspraak in hoger beroep aanvechten bij de Centrale Raad van Toezicht. Wij zien het hoger beroep met veel vertrouwen tegemoet. Wij verwachten dat een nieuwe uitspraak tenminste een halfjaar op zich laat wachten. Een schorsing is daarmee sowieso tot die tijd van tafel.

Wat er ook gebeurt, Makelaarsland blijft actief op funda

Een selecte groep regionaal opererende makelaars binnen de NVM, die zorgen heeft over de manier waarop Makelaarsland reclame maakt, heeft ons voor de tuchtraad gedaagd. De aantijgingen van deze groep hebben betrekking op een aantal specifieke website- en reclame-uitingen en niet op de kwaliteit van onze dienstverlening en/of medewerkers. In het artikel wordt verder aangegeven dat wij bij een eventuele schorsing geen toegang tot funda zullen hebben. Dit gaat nooit het geval zijn. Wat de uitkomst van het hoger beroep ook is, we blijven actief op funda.

We blijven ons nu verder focussen op het aanbieden van de beste dienstverlening voor onze klanten. Daar staan we voor, want dat heeft ons groot gemaakt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.