Mooi afscheid nemen van het huis dat je verkocht hebt; dat doe je zo!

Door
Sophie van Gorsel
op

Een huis verkopen is super spannend en een belangrijke en vaak emotionele stap in je leven. In de meeste gevallen heb je er lang gewoond en zijn er veel herinneringen. Mijn ouderlijk huis werd vorig jaar verkocht en dat was best even slikken. Mijn moeder wilde graag op een mooie manier afscheid nemen van het huis. De manier waarop we dat gedaan hebben vind ik écht een aanrader voor iedereen die warme gevoelens koestert aan zijn oude(rlijk) huis.

Help; je ouderlijk huis wordt verkocht

Vorig jaar verkocht mijn moeder haar koopwoning aan de Spoorstraat in Alkmaar, waar ze bijna 35 jaar heeft gewoond. Ik kwam er in 1988 wonen als baby en voor mij en mijn broertje was de Spoorstraat dus ons ouderlijk huis. Ik woonde er tot mijn 17e, kwam er tot mijn 25e nog twee keer een periode wonen en liep er de jaren erna ook nog de deur plat. Het was best een gek idee dat de woning te koop kwam en andere eigenaren zou gaan krijgen.

Afscheid nemen van je koophuis

Het huis werd de afgelopen jaren te groot en te onderhoudsintensief dus besloot ze te verhuizen naar een kleiner nieuwbouwappartement in het centrum. Ze vond het écht heel moeilijk om het huis achter te laten; het was een emotioneel proces. Toen de overdracht naderde zei ze dat ze graag nog eens met de mensen die dicht bij haar staan afscheid wilde nemen van het huis. Door de jaren heen kwamen er tig vrienden en familieleden regelmatig over de vloer en hadden er zelfs een aantal een periode bij haar ingewoond.

Herinneringen ophalen tijdens een intiem diner

We besloten een intiem diner te organiseren door een cateraar uit Alkmaar. Tussen alle verhuisdozen in hadden we een lange tafel gemaakt die prachtig werd gedekt met sfeervolle lichtjes, menukaartjes en bloemen. Het was een heerlijk 7-gangen diner en we hebben allemaal mooie herinneringen aan onze tijd in de Spoorstraat opgehaald. Doordat aankleding, bediening en eten werd verzorgt kon mijn moeder écht genieten en afscheid nemen.

Dit diner is mijn laatste mooie herinnering aan mijn ouderlijk huis. Ik ben heel blij dat we dit gedaan hebben en kan het iedereen aanraden die op een bijzondere manier afscheid wil nemen van zijn woning!

 

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.