Zo maak je met nieuw deurbeslag eenheid van je interieur

Door
Milou
op

In de wereld van interieurdesign draait het om balans. Het moet functioneel zijn maar de look is ook belangrijk. Er wordt vaak als eerste gedacht aan in het oog springende items: meubelstukken. Deze vallen natuurlijk het meeste op. Als dit in harmonie is, zelfs bij het gebruik van verschillende materialen en texturen, is je interieur een eenheid. Maar vergeet niet dat details ook essentieel zijn. Zoals decoratie, kleurgebruik, lichtpunten en niet te vergeten deurbeslag.

Details: kleine aanpassing, groot verschil

Deurbeslag is tegenwoordig in veel kleuren en materialen te verkrijgen, waaronder zwart, nikkel en messing en dit kan écht een verschil maken. Ben je op zoek naar nieuw deurbeslag? Profiteer van een kortingscode van de Oude Deurklink. Hier vind je een groot assortiment deur-, raam- en meubelbeslag maar ook veiligheidsbeslag. Zo kun je alles mooi bij elkaar laten passen en jouw stijl doorvoeren in het hele huis.

Het verschil voor je interieur

Een detail waar je misschien niet als eerste aan denkt maar dit maakt wel het verschil voor je interieur. Zelf hou ik heel erg van zwart deurbeslag in de jaren 30 stijl en vooral de klassieke wc sloten met vrij-bezet plaatje vind ik bijzonder en tijdloos. Ook vind ik de stalen binnendeuren erg mooi en hier zijn wij ons voor aan het oriënteren nu onze verbouwing al een tijdje achter de rug is. Later gaan we ook nog verder met de deuren en het deurbeslag op de bovenverdieping.

Als kind was ik al gek op het karakter en de sfeer van jaren 30 huizen met het glas in lood boven de ramen en de prachtige paneeldeuren binnen met jaren 30 deurbeslag. Daar zou ik de standaard opdekdeuren in ons huis graag voor inruilen. Maar alles stap voor stap. Wat dat betreft ben je in een eigen huis nooit klaar en er is niks zo leuk als dromen blijven houden toch? Wie weet wat we nog meer gaan veranderen. Als interieurliefhebber is dat iets waar ik me graag mee bezig houd.

Puntjes op de i na de verbouwing

Toen wij klaar waren met onze verbouwing brak de leukste fase aan: het interieur. Alles op zijn plek zetten en stylen met decoratie items. Het enige wat ons bleef storen is de lelijk vergeelde opdekdeur met ouderwets deurbeslag bij binnenkomst in de woonkamer. Deze hebben we afgedekt met een hoop knutselwerkjes van onze dochter zodat de deur iets minder opviel maar we wisten beiden dat we er een mooie zwarte stalen deur voor in de plaats willen. Tenslotte maakt dat meer een geheel met het interieur en dan is het totaalplaatje echt af. Ben je nog tevreden met je binnendeuren maar wil je ze mooier maken? Dan is het ook heel leuk om bijvoorbeeld je bestaande deurbeslag te vervangen. Dit alleen al geeft een prachtige uitstraling en je deuren zien eruit als nieuw.

Mooi en functioneel

Het is naast de looks natuurlijk ook belangrijk dat het functioneel is en deurbeslag van goede kwaliteit zorgt voor jarenlang gebruiksplezier. Geen piepen of kraken van de deurkruk wanneer je de deur openmaakt, een hoogwaardige afwerking en tevens een echte blikvanger voor je interieur. Ik vind het verbazingwekkend hoe iets kleins zo’n groots effect heeft op je interieur. Dat is dan echt de kers op de taart en daar word je als interieurliefhebber blij van.

Geschreven door: Milou

Ook leuk om te lezen: Kleurkeuze in de woonkamer bij verkoop

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.