Op zoek naar een huis met thuis gym? Wij geven tips!

Door
Stephanie Hopmans
op

Trek jij het liefst drie keer in de week je sport bh aan voor een uurtje fitnessen of hardlopen, maar droom je ervan dat gewoon thuis te kunnen doen? Dat snappen we maar al te goed! Wat voor huis of appartement je in zo’n geval moet zoeken? Wij vertellen het je!

Of je nu een enorme thuis gym wilt met meerdere apparaten en een hoek voor krachttraining, of enkel een loopband, yogamatje en wat dumbbels kwijt wilt, het is wel fijn als je daar een vaste plek voor hebt. Maar huizen met een thuis gym zijn helaas niet aan de lopende band verkrijgbaar. Gelukkig kun je deze met een beetje creativiteit gemakkelijk zelf creëren. Het enige wat je nodig hebt is een extra ruimte met goede ventilatie!

Een huis met extra slaapkamer

Het spreekt voor zich dat als je een huis of appartement met een extra slaapkamer koopt, je deze kunt gebruiken als thuis gym. Sterker nog, dit is de meest voor de hand liggende optie. Is de ruimte groter dan 5m2? Dan kun je er prima een loopband, hometrainer en wat andere sportbenodigdheden in kwijt. Een grote spiegel aan de muur en je kunt helemaal los!

Een huis met kelder

Deze optie ligt wat minder voor de hand, maar als het plafond van de kelder hoog genoeg is en er een raam inzit naar de straat, kun je er prima een thuis gym in installeren. Je moet daarvoor enkel de wanden afwerken en schilderen, een vloertje leggen en kijken of de ruimte voldoende goed ventileert. Kelders zijn vaak redelijk vochtig, maar met de juiste maatregelen is daar zeker iets aan te doen. Een aannemer of ervaren klusjesman kan je er vaak goed advies in geven.

Een huis met inloopkast

Hoeft jouw thuis gym niet zo groot te zijn, maar wil je gewoon een fijn hoekje inrichten waar je kunt bewegen? Er zijn veel huizen die een inloopkast hebben, variërend van 3m2 tot 7m2. In veel gevallen zijn niet alle wanden gebruikt om kasten tegenaan te zetten en kun je er prima wat sportbenodigdheden in kwijt. En die spiegel? Die hangt er natuurlijk sowieso al, zodat je gemakkelijk kunt checken hoe je outfit eruit ziet.

Een huis met tuinhuis of schuur

De laatste optie is om een thuis gym in te richten in het tuinhuis of de schuur. Dit is aan te raden voor de echte die-hards die niet voldoende hebben aan 2 of 3 vierkante meter. Net als bij een kelder moet je erop letten dat de ruimte voldoende ventileert, en wellicht is ook extra isolatie nodig om de ruimte het hele jaar door te kunnen gebruiken. Wil je het tuinhuis ook gebruiken voor fietsen en gereedschap? Dan moet je wat creatiever denken. Voor fietsen kun je bijvoorbeeld prima een afdakje maken, zodat ze weliswaar buiten staan, maar wel droog. Gereedschap en tuinkussens verstop je in een grote wandkast of op lange wandplanken met een gordijn ervoor.

Vaker sporten met je eigen sportschool aan huis

Of je nu graag een half uurtje op de hometrainer zit of helemaal losgaat met gewichten, je beweegt nu eenmaal wat sneller als je dat allemaal thuis kunt doen. Dus trek alvast je sportschoenen, legging en zo’n hippe elomi bh uit de kast en check of er tussen onze te koop staande huizen een woning zit die voldoende ruimte biedt voor jouw thuis gym.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.