Unieke woning uitgelicht: Oude meelfabriek aan de Schelde

Door
Sophie van Gorsel
op

In deze rubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Dit keer uitgelicht: De Bloemfabriek Walsoorden in Zeeuws Vlaanderen. Zo heel af en toe komt er een object op de markt dat ronduit UNIEK genoemd kan worden en de Walsordensestraat 4 valt absoluut in deze categorie!

Wonen met uitzicht op zeeschepen, varend op de Schelde

Pal aan de Westerscheldedijk in het plaatsje Walsoorden, wat bekend staat als dé perfecte bootspottersplek, staat deze oude meelfabriek uit 1907. Eind vorige eeuw werd de fabriek omgebouwd naar een riant woonhuis. Vanaf de ‘scheeps’woonkamer op de tweede verdieping is er een panoramisch uitzicht op een dagelijkse stoet passerende (zee)schepen die op zeer korte afstand van de dijk varen op de Schelde.

Vanuit de keuken zie je de haven van Walsoorden en in de verte is zelfs de haven van Antwerpen te zien, wat vooral in de avond met alle lichtjes voor een mooi zicht zorgt. Voor de woning ligt een kleine steiger met strandje en naast de woning ligt de haven.

Oude meelfabriek nu B&B

De woning, die de afgelopen 17 jaar een geliefde B&B met twee gastenkamers was, beschikt over veel mooie en authentieke details. De woning is vanwege de dubbele opgang, gescheiden CV en elektra ook te gebruiken voor dubbele bewoning of woon/werken.

Met een woonoppervlakte van meer dan 380 m2 en ongeveer 1500 m3 perceeloppervlakte zijn de mogelijkheden in en om de woning heen oneindig. Zo zijn er boven vijf slaapkamers en een torenkamer op de tweede verdieping die nu als bibliotheek wordt gebruikt. Er zijn diverse buitenruimtes. Zo ligt de tuin met buitenschuur op het zuidoosten en zijn op zowel de begane grond als op de eerste verdieping heerlijke beschutte plekken om buiten te vertoeven.

Moderniseren oud erfgoed

Deze voormalige meelfabriek is op zoek naar nieuwe bewoners die weten wat het is om in oud erfgoed te wonen en graag de handen uit de mouwen steken. De woning dient nog deels gerenoveerd en gemoderniseerd te worden. Momenteel zijn er plannen voor de aanleg van een snelle glasvezelverbinding (binnen 1 a 2 jaar). 

Ben je geïnteresseerd in dit unieke object en wil je de Walsoorden 4 komen bezichtigen? Bel 088 200 2000 of vraag direct een bezichtiging aan.

Bekijk alle foto’s en kenmerken van dit unieke object

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.