Overdrachtsbelasting bij doorverkoop

Door
Makelaarsland
op

De verruimde termijn van 36 maanden bij doorverkoop van een huis, kantoor of ander vastgoed is sinds januari 2015 weer teruggebracht naar 6 maanden. De oude regeling is echter nog wel van belang.

Als er een huis, kantoor of ander vastgoed is aangekocht in de periode van 1 september 2012 t/m 31 december 2014, dan is de regeling nog steeds van toepassing wanneer dat pand binnen 36 maanden na de aankoop weer wordt doorverkocht. In het uiterste geval loopt de oude regeling door t/m 31 december 2017. Koper betaalt dan alleen overdrachtsbelasting over de meerwaarde van het pand.

Overdrachtsbelasting bij doorverkoop na 1 januari 2015

Is er een huis, kantoor of ander vastgoed aangekocht op of na 1 januari 2015 en wordt het pand binnen 6 maanden doorverkocht? De overdrachtsbelasting bij doorverkoop wordt dan berekend over de meerwaarde van het pand. Voor meer informatie zie de berichtgeving van de Overheid en ons artikel van 11 november 2014.

Wil jij net als 16.000 andere slimme verkopers ook gratis op de hoogte blijven van nieuws in de huizenmarkt?

Ja, ik ontvang graag tips en nieuws

Let op! In artikel 2.2. van de koopovereenkomst kan worden afgesproken of koper dit voordeel wel of niet aan verkoper vergoedt. Van rechtswege heeft koper namelijk recht op dit voordeel! Meestal wordt afgesproken dat verkoper het voordeel krijgt. Deze bijzonderheid moet overigens wel expliciet in de onderhandelingen aan de orde komen.

Bron: NVM

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.