Restylen van je huis voor verkoop: de badkamer

Door
Makelaarsland
op

De badkamer is meestal een ‘verborgen’ ruimte in huis, waar je niet direct gasten ontvangt. Maar wanneer je je huis verkoopt, komt iedereen er ineens vrijelijk binnen lopen.

Ghislaine van Stage of Styling maakt dat bezoek makkelijk. Geurtjes, vocht, natte handdoeken: allemaal associaties die je niet wilt hebben met een badkamer. Maar toch is dat bij de meeste mensen wel de dagelijkse realiteit na het ochtendritueel. Aan jou de taak om je daarvan zo snel mogelijk te ontdoen.

De eerste ronde

De eerste ronde is daarom opruimen! Alle zichtbare verzorgingsproducten als tandpasta, haarborstels, shampoo, deodorant, alles uit het zicht. Enige wat je mag laten staan is een mooie fles, pot of bijpassend setje vloeibare zeep en handlotion van Rituals bijvoorbeeld. Dat staat decoratief en geeft wat kleur. Maar de rest: in het kastje. Heb je dat nou niet of heb je er geen plek voor (als het kastje vast zit en dus bij het huis hoort ook opruimen), neem dan een bak of mandje waar je steeds voor een bezichtiging al je dagelijkse spulletjes indoet. Ruimt snel op en je hebt het toch bij de hand.

Zorg voor een showhanddoek

Vervolgens alle natte lappen: handdoeken, washandjes en badmat. Die wil je als potentiele koper écht niet zien. De badjas trouwens ook niet! Haal ze weg, stop ze in de wasmand en haal uit het zicht. Een mooie, niet verwassen handdoek over de badrand, of de radiator staat daarentegen weer wel ‘gezellig’. Liefst neutraal of in een mooie kleur. Koop er desnoods één en gebruik die als ‘showhanddoek’. In een kastje een stapel keurig opgevouwen handdoeken die mooi matchen is ook een aanrader als je badkamer verder wat saai is.

Wasmand, behoeft geen uitleg. Ook weg. Niet verhuizen naar de slaapkamer, maar helemaal uit het zicht. Leg desnoods in je auto en rij ermee rond op dagen van bezichtiging.

Baden die blinken en douches die shinen

Ook de laatste is een inkopper: maak alles superschoon. Baden die blinken, douches die shinen, smetteloze spiegels en glimmende kranen. Dat is wat kopers willen zien. Zelfs als de badkamer klein en niet up-to-date is, is dat belangrijk. Haal schimmelrandjes weg met bijvoorbeeld HG-producten en verwijder kalk. Eventueel een fris verfje erover en je badkamer, ook een kleine, ziet er meteen een stuk aanlokkelijker uit! Vergeet niet alles droog te wrijven als vlak erna kijkers komen. En lucht de badkamer als dat kan. Kan dat niet, overweeg dan subtiele geurstokjes of een huisparfum.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.