Sfeervolle zomeravonden: Lichtslingers voor je buitenruimte

Door
Noura
op

Lichtslingers hebben de afgelopen jaren een ware revolutie doorgemaakt in populariteit, en terecht. Ze transformeren je balkon, tuin of (dak)terras van een donkere plek in de avond tot een magische en uitnodigende buitenruimte. Of je nu een intiem etentje, een bruisende barbecue, een ontspannen leesmoment of gewoon een rustige avond plant; lichtslingers kunnen de sfeer van je buitenruimte naar een hoger niveau tillen. Lees snel verder voor waardevolle tips en inspirerende ideeën om je buitenruimte te laten stralen tijdens de warme zomeravonden, zodat je tot in de late uurtjes van het buitenleven kunt genieten.

Tips voor het kopen van lichtslingers

Verlichting kun je onderverdelen in basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. Lichtslingers vallen onder de laatste categorie. Terwijl basisverlichting de gehele ruimte verlicht en functionele verlichting specifieke taken ondersteunt, creëert sfeerverlichting een gezellige sfeer die uitnodigt om na zonsondergang te ontspannen.

Het assortiment lichtslingers is groot en gevarieerd, van warme en zachte verlichting tot vrolijke, kleurrijke lampjes voor een feestelijke sfeer. De keuze voor de juiste verlichting hangt af van de wensen, de grootte en het type buitenruimte. Misschien ben je wel op zoek naar feestverlichting buiten of wil je juist het hele jaar door kunnen genieten van mooie verlichting in je buitenruimte?

Een grondige analyse van de buitenruimte is de eerste stap om te bepalen waar en hoeveel lichtslingers je wilt gaan ophangen. Vermijd onnodige rondslingerende kabels door de lichtslingers dicht bij een geschikte aansluiting op te hangen. Als je geen buitenstopcontact hebt, maak dan gebruik van een verlengsnoer. Let hierbij op dat deze geschikt is om buiten te gebruiken.

Meet vervolgens alle afstanden op, houd hierbij ook rekening of je de lichtslingers losjes of strak wilt ophangen. De totale lengte hoef je niet op de cm na op te meten, een vrij ruwe schatting is al meer dan voldoende om een goed idee te krijgen over de hoeveelheid lichtslingers die je nodig hebt. Kom je net een lichtslinger te kort? Gelukkig zijn er ook lichtslingers verkrijgbaar die je onderling makkelijk en eenvoudig met elkaar kunt koppelen zodat je een langere lichtslinger creëert met maar één stekker.

Let bij de aanschaf van buitenverlichting goed op of ze geschikt zijn om buiten op te hangen. Dit wordt aangegeven met een IP-waarde. Een IP-waarde van 44 of hoger geeft aan dat deze spatwaterdicht zijn en voldoende beschermd zijn tegen diverse weersomstandigheden. Je kunt de lampjes dus zonder zorgen het hele jaar buiten laten hangen mocht je dat willen.

Inspiratie ideeën voor zomerse feestverlichting

  • Hangende lichtslingers: Creëer een verlicht dak boven je terras door lichtslingers diagonaal losjes te spannen. Dit zorgt voor een speels en feestelijk effect.
  • Verlichte muren en hekken: Geef een muur of hek een betoverende uitstraling door lichtslingers op creatieve wijze te bevestigen.
  • Lichtgordijnen: hang lichtslingers als gordijnen op langs je terras of veranda.
  • Sprankelende bomen: lichtslingers in bomen en/of planten zorgen voor een sprookjesachtige sfeer en accentueert de lijnen van je tuin.
  • Seizoensgebonden verlichting: pas je feestverlichting aan op de wisselende seizoenen. De meesten van ons halen de kerstverlichting in november / december uit de opgeborgen dozen. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van warme, gele tinten in de zomer en gedurende de winter schakel je over naar koelere blauwe of witte tinten.

Dus, of je nu een diner feest plant, een rustige avond onder de sterren wilt doorbrengen, of gewoon een gezellige avond met je vrienden wilt doorbrengen, lichtslingers brengen je buitenruimte tot leven. Door zorgvuldig de juiste lichtslingers te kiezen en ze creatief op te hangen, kun je een oase van gezelligheid creëren waarvan je het hele jaar door van kan genieten samen met je vrienden en familie.

Geschreven door: Noura

Ook leuk om te lezen: Een unieke vloer voor iedere woonwens

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.