Een unieke vloer voor iedere woonwens

Door
Stans
op

De vloer in je huis wordt letterlijk als de basis van je interieur gezien. Maar dit hoeft zeker niet te betekenen dat je altijd voor een neutrale ‘basic’ vloer hoeft te gaan. Met de verschillende vloeren die er tegenwoordig zijn, zit er altijd een vloer tussen die bij de huidige trend aansluit en ook aan jouw persoonlijke woonstijl voldoet.

Licht, lichter, lichtst

Van visgraat tot een Hongaarse punt en van betontegels tot een terrazzo patroon; er is er één overeenkomst tussen deze verschillende vloeren en dat is de lichte uitvoering. Een lichte vloer is dé trend van het moment. En dat is heel begrijpelijk, omdat lichte vloeren voor een rustige basis zorgen in je interieur en je dus de mogelijkheid geven om helemaal los te gaan met accessoires. En ook niet geheel onbelangrijk: je woonkamer lijkt door een lichte vloer optisch groter. Met lichte warme houttinten creëer je dan weer snel een cosy huiselijke sfeer.

Wat zijn de nieuwe vloertrends?

Aan het begin van een nieuw jaar staan er altijd weer nieuwe trends voor de deur, want net zoals in de cosmetica of fashion, verandert dit ook continu. Maar dat is natuurlijk alleen maar leuk, zeker als je op zoek bent naar een nieuwe vloer.

De visgraat vloer is eigenlijk een ‘gouwe ouwe’ die vroeger al in herenhuizen  of in kastelen werd gebruikt, maar tegenwoordig erg populair is in moderne interieurs. Dus eigenlijk kan je wel zeggen dat de visgraat vloer nooit echt is weggeweest. Zoals we allemaal wel weten bestaat de visgraat vloer uit korte planken die in een doorlopende hoek van 90 graden worden gelegd. Maar sinds kort heeft de visgraat vloer een zusje gekregen, die bekend staat onder de naam Hongaarse punt.

De Hongaarse Punt lijkt op het eerste gezicht wel op een visgraat patroon, maar ziet er toch net iets anders uit. De planken worden namelijk in een hoek van 45 of 60 graden gelegd waardoor er letterlijk banen ontstaan en het patroon daardoor wat rustiger oogt dan een visgraat patroon. Dat maakt een Hongaarse punt ook veel geschikter voor kleinere ruimtes.

Een betonlook vloer geeft een stoere, strakke uitstraling aan je interieur. Wees niet bang dat het kil gaat overkomen want het is juist een ideale basis voor elke interieur. Een lichte variant gaat geweldig samen met bijvoorbeeld stalen deuren of een donkere variant is een super combinatie met een modern huis met veel wittinten. Een hoogpolig tapijt, stoffen bank  en veel kussentjes erbij geven ook een huiselijk en warm thuisgevoel.

Een PVC vloer is niet meer weg te denken in huis. Pvc is namelijk op eindeloos veel manieren te combineren én is tegenwoordig nauwelijks meer van echt houten vloeren of robuuste tegels te onderscheiden. De andere redenen dat Pvc zo populair is dat het zo ontzettend praktisch is. Het is eenvoudig te onderhouden, waterbestendig, geluiddempend en vooral zeer duurzaam. Het is namelijk uitstekend te combineren met vloerverwarming en zo hoeft de centrale verwarming niet hoog gestookt te worden en bespaar je dus op de energiekosten.

De ijzersterke epoxy gietvloer is bestand tegen chemicaliën, voertuigen en machines en daardoor dé ideale bedrijfsvloer, maar ook perfect voor bijvoorbeeld in de badkamer. De vloer is namelijk enorm sterk, eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. En niet geheel onbelangrijk voor in de badkamer: hij kan worden voorzien van een antislip laag, zodat je niet zult uitglijden wanneer de vloer nat is. Maar wat we ook niet mogen vergeten is dat het ook nog eens energiebesparend is in combinatie met vloerverwarming. Dus hoe ideaal is het dan om een epoxy vloer ook toe te passen in de keuken of woonkamer. Het geeft een geweldige strakke designuitstraling die met elke interieurstijl te combineren is en het creëert een warm en comfortabel gevoel.

En wist u dat epoxy op vrijwel alles hecht? Denk aan staal, aluminium, beton of hout. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prachtige exclusieve, unieke, handgemaakte epoxy tafels te koop. De tafels worden voor je op maat gemaakt, je kiest zelf een houtsoort, houtblokken of planken. Je bepaalt zelf hoe het hout geplaatst wordt in de tafel, je kiest de epoxy kleur en het onderstel. Wat er ontstaat is een fantastische tafel die niet vergeelt, transparant is, onbreekbaar is en bestand is tegen uv-straling

Duurzame vloeren

2024 staat in het teken van duurzame keuzes maken en producten kiezen met een lange levensgarantie. We gooien niets meer weg maar recyclen tot  nieuwe producten. In de vloerenwereld is dat niet anders, er wordt niet alleen veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen, maar de technologie staat niet stil en er wordt slim gebruik gemaakt van geavanceerde productiemethoden om super sterke vloeren te ontwikkelen die dezelfde voordelen van PVC of epoxy hebben en dan ook nog eens een authentieke houten look hebben. Een nieuwe vloer kiezen wordt er dus niet makkelijker op, maar wel beter!

Geschreven door: Stans

Ook leuk om te lezen: Een nieuwe keuken in 2024: waar te beginnen?

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.