3x Sfeervolle en betaalbare tuinverlichting

Door
Iris
op

Zodra de winter voorbij is kan ik niet wachten tot we wat vaker buiten te vinden zijn. Lekker van de tuin genieten, een kopje thee drinken in de zithoek en langzaam steeds meer genieten van de langere dagen. Het afgelopen jaar hebben wij veel tijd in onze tuin doorgebracht. Het is heerlijk om hier zo van te kunnen genieten. En om het nog fijner in onze tuin te maken heb ik voor aankomend voorjaar alvast wat plannen bedacht op het gebied van tuinverlichting. De plannen zijn geen grote uitgaven, maar zullen zeker onze tuin verrijken. Ik deel deze plannen graag met je.

Lichtsnoer tuinverlichting

Lichtsnoer

De afgelopen twee zomers hebben wij genoten van gezellige tuinverlichting door middel van lichtsnoeren. Dit zorgde voor een hele fijne sfeer in de tuin, voor langere zomeravonden en voor een mooie, sprookjesachtige tuin wanneer je van binnen naar buiten keek. Ik heb nu al twee keer goedkope lichtsnoeren gekocht en op zich waren ze prima, maar langer dan één zomer kun je ze eigenlijk niet gebruiken. Het was leuk om uit te proberen, maar ik ben er wel achter gekomen dat je beter kan investeren in goede verlichting. Het is zonde om ieder jaar nieuwe tuinverlichting te kopen. En nu zag ik dat ze bij prikkabels van lichtsnoerbuiten.com heel veel keus hebben.
Eén van de eisen die tuinverlichting dient te hebben is dat het tegen vocht moet kunnen. Kabelverlichting dient natuurlijk wel waterdicht te zijn. Bij de goedkope prikkabels die ik gekocht had kwam op een gegeven moment toch water in. De meeste lampjes blijven wel branden, maar het water dat in de lichtbollen zit gaat er niet meer uit en wordt best wel vies.

Ook de lengte van de prikkabel vind ik belangrijk. Wij hebben niet een hele grote tuin, maar toch vind ik het wel erg gezellig om een lang lichtsnoer opgehangen te hebben. In de meeste winkels kun je vaak een lichtsnoer van ongeveer 11 meter krijgen. Dit vind ik persoonlijk te kort. Wanneer je professionele lichtsnoeren koopt kun je deze vaak aan elkaar koppelen, waardoor je geen stekkerdoos nodig hebt. Je houdt uiteindelijk één stekker over die je in het stopcontact kan doen.

Tenslotte dient het lichtsnoer voldoende licht te geven. Afgelopen zomer kocht ik een lichtsnoer met hele kleine led-lampjes per lichtbol. Dit vond ik er erg mooi uitzien, maar toch gaven deze lampjes vrij weinig licht. Een handige tussenweg is het kiezen voor dimbare lichtsnoeren. Dit lijkt mij ideaal! Hoe donkerder het buiten wordt, hoe feller je de lampjes kan zetten, waardoor je waarschijnlijk nog langer van de zomeravonden kunt genieten.

Lampionnen

In onze tuin zijn een paar bomen te vinden. Ik vind het heel erg mooi om er van die lampionnen in te hangen. Lampionnen zijn er in allerlei maten en kleuren, maar eigenlijk vind ik de neutrale kleuren het mooiste. Door een paar lampionnen van verschillende groottes bij elkaar te hangen krijg je net zo’n sfeertje als bij die mooie strandtenten en vakantieresorts. Dat vind ik echt prachtig! Er zijn lampionnen met een zonnepaneeltje die ervoor zorgen dat het lampje gaat branden wanneer het donker wordt. Ook zijn er lampionnen verkrijgbaar die gemaakt zijn van een waterafstotende stof, waardoor ze niet snel kapot gaan. Wel zo handig als het af en toe regent en je de lampionnen niet de hele tijd uit de boom, veranda, overkapping of van de pergola moet halen. Om het extra sfeervol te maken zou ik ook graag meerdere lampionnen bij elkaar willen hangen. Vooral in een wat grotere boom of onder onze pergola zal het erg mooi staan.

Een hanglamp van een mand

Eén van de DIY’s voor deze zomer wordt het maken van een hanglamp in onze zithoek achter in de tuin. Ik vind het namelijk leuk om hier toch een wat grotere lamp te hangen om het zithoek-gevoel nog wat te versterken. Ik ga hiervoor gebruik maken van een juten mand. Bij verschillende interieurwinkels kun je opbergmanden van jute, rotan of bamboe kopen. Deze zijn perfect om er een hanglamp van te maken. Aan de onderkant ga ik een gat maken waar de fitting doorheen kan. Een grote juten mand heb ik al en ik heb al even gekeken of het leuk zou staan. En ja hoor, ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Het is een hele goedkope manier om voor tuinverlichting te zorgen en toch gaat het met deze lamp hoe dan ook heel erg gezellig worden!

Geschreven door: Iris

Lees ook: Kleurkeuze in de woonkamer bij verkoop

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.