Unieke woning online: Het oudste kaaspakhuis van de Zaanstreek

Door
Roos van Schaaijk
op

In deze rubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Dit keer uitgelicht: het oudste voormalige kaaspakhuis van de Zaanstreek. De markante woning + appartement kreeg in 1866 zijn huidige vorm. In 2010 is pakhuis ‘Gouda’ verbouwd tot woning en in 2019 is er een logies ruimte gerealiseerd met alle benodigde voorzieningen.

BEZICHTIGING AANVRAGEN

TOEN

NU

Begane grond

Je betreedt het appartement Zaanweg 20 aan de voorzijde en komt binnen via een tochtportaal in de eet-, werk-, woonkamer. De logies ruimte (+-55 m2) is voorzien van één slaapkamer, eigen keuken met vaatwasser en inductiekookplaat, berging met wasmachine aansluiting, toilet en badkamer. In het appartement is een lucht/luchtwarmtepomp aanwezig die zowel verwarmt als koelt. Warmwater wordt verzorgd door elektrische boilers. Zaanweg 20 is geregistreerd en wordt momenteel gebruikt als aparte logiesruimte maar kan uiteraard ook voor andere functies zeer geschikt zijn. Denk hierbij aan praktijk, kantoor of winkelruimte.

Bij betreden van de woning via de zijingang (Goudastraat) kom je in de centrale hal terecht. In deze hal vind je de doorgang (brandwerende deur) naar de logies ruimte, een toilet en aan de rechterzijde een glazen taatsdeur die je de ruime en lichte woonkeuken (5.60×6,20) binnenleidt. De 5 meter hoge glazen pui op het zuidwesten voorziet deze ruimte van veel daglicht. Kijk omhoog en je ziet de 350 jaar oude plafondbalken met indrukwekkende afmetingen!

De woonkeuken (2010) is voorzien van een kookeiland met 5 pits gaskookplaat, vaatwasser, inbouw koel-vriescombinatie, combimagnetron en een oven. Je kunt de onderzijde van de pui over de volle breedte openen d.m.v. de scharnierdeuren. Zo word de zonnige tuin een deel van de woning!

Vanuit de woonkeuken kun je de ruime inpandige berging (28m2) bereiken en via een deur de tuin. De zonnige op de zuidwest gelegen tuin (98m2) is ook bereikbaar via een poort aan de achterzijde van de tuin. In de tuin tref je een sfeervolle orangerie aan waar je groente en fruit kunt laten groeien. Je kunt hier natuurlijk ook heerlijk zitten en genieten van de kleine dingen. Loop terug naar de woonkeuken en vervolg je weg via de luie trap naar de 1e verdieping.

Eerste verdieping

Hier tref je een zeer ruime woonkamer. Door de authentieke plafondbalken met holle korbelen (originele 17e eeuwse nummering) en een vide, is deze ruimte uniek te noemen. Vanuit de woonkamer kijk je naar de Zaan en zie je de voorbijgaande beroeps- en pleziervaart en het karakteristieke industriële erfgoed van de Zaanstreek.

Tweede verdieping

Je gaat nu verder naar boven waar je aankomt op de 8 meter lange overloop met veel bergruimte. Aan deze overloop tref je drie slaapkamers en een grote badkamer met vrijstaand bad, inloopdouche, toilet een dubbele wastafel. Door de twee grote Velux-dakramen in de nok van het dak is deze badkamer een prettige lichte ruimte. Aan de voorzijde van de woning vind je de ruimste slaapkamer met wederom het unieke uitzicht over de Zaan. Door de aanwezigheid van de oude hanenbalken, krijgt elke kamer op deze verdieping zijn eigen karaktervolle uitstraling. Elke kamer is voorzien van inbouwkasten.

Ook op zoek naar een huis, maar nog niet gevonden? Stel eenvoudig een gratis zoekopdracht in en ontvang als eerste nieuw aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Zoekopdracht instellen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.