Unieke woning uitgelicht: Herenboerderij met eigen winkelruimte

Door
Makelaarsland
op

In deze blogrubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop  staan bij Makelaarsland. Gluur ook binnen bij deze unieke woning en laat je verrassen!

Deze keer uitgelicht: een prachtige herenboerderij met eigen winkelruimte en bijgebouwen op een perceel van ruim 7.500 m2. Heerlijk rustig wonen middenin het Drentse landschap.

Historisch

Op een schitterende landelijke locatie ligt deze herenboerderij uit 1899, die in de loop der tijd is omgetoverd tot een luxe woonhuis. De boerderij is in 1992 gerenoveerd en de winkelruimte is in 2013 nog onder handen genomen. Ondanks deze renovaties is het de eigenaren gelukt om de authentieke details en kenmerken in stand te houden.

Authentieke details

Wie de woning binnenloopt waant zich direct terug in de tijd. De hal met bogenplafond en authentieke plavuizen is slechts één van de authentieke verrassingen die deze woning te bieden heeft. De ‘zondagse kamer’ beschikt over een schitterend ornamentenplafond, originele binnenluiken en een mooie schouw waar je heerlijk kunt vertoeven. De woonkamer is extra licht door de hoge ramen, ook weer een schouw en een prachtig uitzicht. In de keuken is ook het oude balkenplafond behouden, wat het huis een landelijke sfeer geeft.

Unieke woning

Unieke woningOp de verdieping vind je vier ruime slaapkamers (één met balkon) en de badkamer met douche, ligbad, wastafel en toilet. Mocht dit toch niet genoeg zijn, dan biedt de grote zolder eventueel nog ruimte voor een extra kamer.

Winkelruimte

Aangrenzend aan de woning bevindt zich een gigantische winkelruimte met onder andere een verwarmde winkelruimte met hoog afwerkingsniveau, openslaande deuren, klantentoilet, kleedkamer en magazijn. Op de bovenverdieping bevindt zich een winkelruimte met vide.
Unieke woning
Unieke woning

Bijgebouwen

Op het bijna 8.000 m2 grote landgoed bevinden zich ook meerdere bijgebouwen. De aangebouwde stenen schuur met zolder is vanuit de boerderij beschikbaar. De grote houten schuur is momenteel in gebruik als winkelruimte, maar kan ook gebruikt worden als autostalling voor circa 15 auto’s (!). Deze schuur kenmerkt zich door het mooie rietgedekte dak.

Unieke woning
Unieke woning
De achtergelegen carport biedt nog eens plaats aan drie auto’s en is geheel in stijl van de boerderij gebouwd.

Unieke woning

Tuin

Mocht je meer een buitenmens zijn, dan word je van deze boerderij ook heel gelukkig. Het buitenterrein bestaat uit een fraai aangelegde tuin met diverse gezellige zithoeken, waaronder een overdekt terras naast de woning. In de boomgaard bevinden zich vele mooie hoogstamfruitbomen.
Unieke woning

Ben jij ook op zoek naar jouw volgende droomhuis en heeft deze unieke woning je enthousiast gemaakt? Maak dan nu een gratis zoekopdracht aan en blijf 24/7 op de hoogte van het nieuwste woningaanbod wat aan jouw woonwensen voldoet!

Maak een gratis zoekopdracht aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.