Unieke woning uitgelicht: Saksische woonboerderij
uit 1880

Door
Roos van Schaaijk
op

In deze blogrubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur ook binnen bij deze unieke woning en laat je verrassen!

Deze keer uitgelicht: een markante rietgedekte hallenhuisboerderij (Saksische boerderij in de volksmond genoemd) met een prachtige tuin en een eigen bos op het perceel van ruim 3.100 m2. Wonen in comfort met veel ruimte dus, aan de rand van de bebouwde kom.

Oud en tóch nieuw

De boerderij uit ca. 1880 ademt de sfeer van vroeger maar heeft het voorzieningenniveau van deze tijd. Het pand is in 1972 tot woning omgetoverd en hierbij zijn originele kenmerken en detaillering smaakvol in stand gehouden. In 2007 is een hoogwaardige renovatie uitgevoerd en het rieten dak is grotendeels vernieuwd in 2014.

Gelijkvloers wonen

Entree en hal met garderobe, de gang met voorraadkast, inloopkast, toilet en gastenbadkamer. Vanuit de centrale gang zijn de bijkeuken en vier slaapkamers bereikbaar. De masterbedroom heeft een vaste kastenwand en eigen badkamer met twee wastafels, toilet, bad en aparte douche. De zeer royale woonkamer met karakteristieke kap-elementen is een lust voor het oog. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het voorhuis, die in gebruik is als tweede woonkamer/woonkeuken. Deze is nog grotendeels authentiek in zijn uitstraling met bedsteden en ook de gasgestookte kachel zorgt voor een landelijk sfeertje in huis.

Bijgebouwen

De boerderij heeft twee ruime bijgebouwen: een schuur/garage, die in 2007 vrijwel volledig opnieuw is opgetrokken en een tuinhuis, gebouwd in 2007. De royale gepotdekselde schuur/garage is in gebruik als hobbyschuur en biedt ruimte voor het stallen van twee auto’s plus aanhanger, fietsen en meer. Het tuinhuis heeft een overdekt terras en een serrekamer met deur en glaspartijen.

Tuin en eigen bos

De woning is omgeven door een in stijl aangelegde tuin met plantenborders en meerdere terrassen met zithoeken. Je vindt altijd een heerlijke plek in de zon of juist in de schaduw. Het aansluitende bosperceel wordt zoveel mogelijk aan een natuurlijke ontwikkeling overgelaten. Hier maak je je eigen ‘ommetje’, met uitzicht over akkers en landerijen.

Ben jij ook op zoek naar jouw droomhuis en heeft deze unieke woning je enthousiast gemaakt? Maak dan een gratis zoekopdracht aan en blijf 24/7 op de hoogte van nieuw aanbod dat voldoet aan jouw wensen.

Maak een gratis zoekopdracht aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.