Unieke woningen uitgelicht: Symbiose twee-onder-een-kap houtbouw woningen

Door
Sophie van Gorsel
op

In deze rubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die te koop staan bij Makelaarsland. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Dit keer uitgelicht: De Symbiose twee-onder-een-kap woningen aan de Beatrixstraat in Andel. Er is gekozen voor een klassiek woningtype, maar dan geheel future proof. Naast enorme duurzaamheidsambities, is er met een uniek ontwerp ook rekening gehouden met de levensloopbestendigheid van de woningen.

De intentie bij deze Symbiose woningen was het creëren van een zo toekomstbestendig mogelijke twee-onder-één-kapwoning: gemaakt van zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen, energieneutraal, levensloopbestendig, gezond, onderhoudsarm, en ook nog eens een lust voor het oog. Zo heeft de tweekapper onder andere energielabel A++++, een massief houten constructie van CLT geïsoleerd met houtvezelisolatie, een sedum dak en een gevel bekleed met bamboe. Bij dit project is integraal nagedacht over alle voordelen van het veelvuldig toepassen van hout, inclusief de bouwfysische aspecten (dampopen, vochtregulatie, thermische massa, faseverschuiving).

Het beste van twee werelden

De twee-onder-één-kapwoning combineert de voordelen van een vrijstaande woning met die van een geschakelde woning. Zo heeft een twee-onder-één-kapwoning veel ruimte en privacy, maar wel met een gedeelde thermische schil voor minder warmteverlies, en dat allemaal voor een lagere prijs en wellicht meer gevoel van gemeenschap.

Geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs 2023

De woningen zijn geselecteerd voor de Nationale Houtbouwprijs 2023. De jury heeft de Symbiose woningen in Andel geselecteerd ‘als een uitstekend voorbeeld van houtbouw’, in de categorie particuliere houtbouw.

Wil jij energieneutraal wonen in één van de mooiste woningen in Andel? Vraag een bezichtiging aan.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.