Vastgoedstyling voor en na

Door

DG Vastgoedstyling

op

13 juli 2018

Vastgoedstyling is belangrijk voor de verkoop van de woning, dat weet iedereen. Voor veel mensen is dit een lastig onderdeel in het verkoopproces. Het gaat hierbij niet om het kussentje en de gebakken appeltaart, maar om het benadrukken van de focus en pluspunten van de woning. Juist hiermee bereik je een grotere doelgroep.

Belangrijk is om sfeer en mogelijkheden van een ruimte te laten zien op een foto, want vanuit daar gaat men over tot een bezichtiging. Een professionele vastgoedstyliste vragen om advies voor vastgoedstyling is geen overbodige luxe. DG vastgoedstyling laat je nu twee voorbeelden zien van succesvolle vastgoedstyling: een basisstyling en een plusstyling (een basisstyling met een aanvullend pakket van accessoires en meubels).

Jouw huis al helemaal gestyled en klaar voor verkoop? Bereken je besparing bij Makelaarsland en bekijk onze moderne aanpak!

Wat bespaar ik aan makelaarskosten?

Vastgoedstyling Basis:

Betreft een ruime 2-onder-1-kapwoning in Malden.

Reden styling:
Dit gezin was toe aan een verandering, een kantoor aan huis was zeer wenselijk. Ze realiseerden zich heel goed dat ze deze riante leefruimte niet makkelijk terug zouden krijgen en besloten vastgoedstylistes in te schakelen. Dit keer dus geen verkoopplannen.

Budget:
Deze woning was goed onderhouden en kleurrijk ingericht maar zeker niet te vol. Dus een Basis Styling volstaat hier prima.

Adviezen / uitwerking:

  • Laat de focuspunten zien.
  • In deze woning is gekozen voor een aantal aanwezige kleuraccenten. Kies ervoor om niet teveel verschillende kleuren in een ruimte te gebruiken.
  • Door meer ruimte te creëren in de woonkamer, laat je vloeroppervlakte zien.
  • De bewoner heeft met behulp van het DG-opruimlijstje de handen uit de mouwen gestoken ter voorbereiding en zo kon DG vastgoedstyling op dé dag van de vastgoedstyling meteen aan de slag.
  • Iedere ruimte een eigen kleur/uitstraling te geven, zorgt ervoor dat kijkers op funda zich deze woning herinneren.
  • Doordat je zelf de persoonlijke spullen opruimt kun je meteen een selectie maken van de spullen die je niet wilt mee verhuizen.

Resultaat:
Aangezien er weinig voorwerk verricht hoefde te worden, waren de bewoners toch aangenaam verrast hoe wij de woning op de foto hebben gezet. Plus- en focuspunten van de woning zijn goed in beeld gebracht.

Vastgoedstyling Plus

Betreft een 2-onder-1-kap in Winssen.

Reden verkoop:
De bewoonster is al verhuisd naar een verzorgingstehuis toen de opdracht voor vastgoedstyling werd uitgevoerd. Een familielid heeft de taak op zich genomen om het huis te verkopen.

Budget:
Omdat een basis styling niet zou voldoen vanwege het gedateerde interieur, is hier gekozen voor de plusstyling. Dit is de basisstyling plus een extra pakket naar aanleiding van het budget van de klant. Denk hierbij aan € 600-1000 voor de complete vastgoedstyling en huren van onze accessoires en inboedel, inclusief fotografie.

Doel van styling / adviezen / uitwerking:
Het meubilair dat nog aanwezig was, was zeer gedateerd, maar het is zeker gebruikt in de styling. Zij hebben verder wel alle persoonlijke spullen verwijderd. Zo konden met onze aanvullende meubels en accessoires er een mooie presentatie van maken, die de woning goed tot zijn recht laat komen.

  • Dat er gedateerde meubels instaan wil niet zeggen dat je dan alleen richt op de oudere doelgroep, juist niet!
  • Er wordt gekeken naar hoe er een moderne wind door de woning kan waaien en vooral wat mogelijk is met een ruimte. Dat betekent niet dat er hoogglans witte meubels in moeten, maar dat de woning op de foto en tijdens bezichtigingen sfeer uitademt.
  • Het opruimlijstje heeft zeker zijn vruchten af geworpen, want ondanks dat er ontzettend veel gedaan moest worden en door emotie er veel extra tijd in ging zitten, kon er na enkele weken begonnen worden met de vastgoedstyling.
  • Een extra advies is om de erg grote tuin te laten opknappen. Dit is ten slotte een unieke eigenschap en zal de verkoop bevorderen.

Vastgoedstyling Winssen

Resultaat:
Op de fotoreportage was goed te zien wat de woning te bieden had. Landelijk wonen in een riante stijlvolle woning. Er kwamen meteen dezelfde week veel vragen voor bezichtigingen en binnen twee weken is deze woning dan ook verkocht!

Net als 16.000 andere slimme verkopers op de hoogte blijven? Ontvang dan maandelijks gratis tips, advies en nieuws over de huizenmarkt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.