Verkoopstyling: tips om je woning nog mooier te maken

Je gaat je woning te koop zetten en om zo snel mogelijk de verkoop te kunnen realiseren, wil je er voor zorgen dat de verkoopstyling perfect geregeld is. De verkoopstyling van je woning is een leuk, maar voor veel mensen ook een moeilijk onderdeel van het verkoopproces.

Verkoopstyling: tips om je woning nog mooier te maken

Met de juiste verkoopstyling kun je ervoor zorgen dat je woning zich onderscheidt van andere te koop staande woningen. Je laat namelijk direct zien hoe de woning eventueel ingericht kan worden. Ook zorg je er zo voor dat er een neutraal interieur komt te staan waardoor kopers minder snel afhaken omdat het toevallig niet hun smaak is. Lees hier onze styling tips voor de verkoopstyling van je woning die je zelf kunt toepassen.

Waar moet je op letten bij de verkoopstyling van je woning?

Niets is zo belangrijk voor potentiële kopers als de eerste indruk van een huis. Of deze nu gevormd wordt door het bekijken van een online presentatie of tijdens een bezichtiging. Om je woning te onderscheiden van vergelijkbare woningen uit je buurt en de beste mogelijke prijs voor je woning te krijgen, is de verkoopstyling van essentieel belang.

Hoe kun je je woning sfeervoller maken?

Potentiële kopers moeten je woning willen bezichtigen na het zien van je presentatie. Als een bezichtiging plaatsvindt, moeten zij het gevoel krijgen dat ze thuis zijn in jouw huis. Een levendige sfeer is belangrijk om dit gevoel te creëren.

  • Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, zodat belangstellenden het gevoel krijgen dat er ook echt geleefd wordt in huis. Let op dat het niet te druk wordt!
  • Een té strakke, opgeruimde woning kan onbedoeld een minder gezellige indruk wekken.
  • Gebruik niet teveel verschillende kleuren en stijlen, maar houdt het rustig en neutraal. Ook al kan elke muur worden overgeschilderd, smaak speelt een grote rol bij een eerste indruk.

Hoe laat je een ruimte groter lijken?

Een belangrijk criterium voor woningzoekers is de woonoppervlakte. Voor veel mensen geldt: hoe groter, hoe beter. Ook als je woning niet zo’n groot woonoppervlak heeft, is het met verkoopstyling wel mogelijk om je woning groter en ruimtelijk te laten ogen.

  • Zorg voor een juiste indeling van je meubels. Houd zo groot mogelijke vlakken van de muur leeg, zodat deze groter lijken. Zet meubels langs wanden, niet midden in de kamer en niet tegen elkaar aan.
  • Less is more: haal daarom overbodige krukjes, planten, lampen weg om ruimte te creëren.

Hoe kun je licht gebruiken bij interieurstyling?

Zorg, zowel bij het maken van foto’s als tijdens het rondleiden van belangstellenden, voor zoveel mogelijk licht.

  • Doe overdag jaloezieën en zonneschermen omhoog en laat gordijnen open.
  • Doe ‘s avonds sfeerverlichting en kaarsen aan.

'Zelf heb ik alleen een mobiele telefoon met camerafunctie, geen fotocamera. De fotograaf kwam dus als geroepen. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig en was mijn huis binnen 3 weken verkocht!'

—Een verkoper van Makelaarsland

Heb je een vraag over de verkoopstyling van je eigen woning, of wil je graag iets anders weten? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Vrijblijvend informatiegesprek aanvragen

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Hoe schrijf ik een goede aanbiedingstekst?

Hoe zorg ik voor een goede bezichtiging?

Alle veelgestelde vragen
NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.