Verkoopstyling: tips om uw woning nog mooier te maken

U gaat uw woning te koop zetten en om zo snel mogelijk de verkoop te kunnen realiseren, wilt u er voor zorgen dat de verkoopstyling perfect geregeld is. De verkoopstyling van uw woning is een leuk, maar voor veel mensen ook een moeilijk onderdeel van het verkoopproces.

Met de juiste verkoopstyling kunt u ervoor zorgen dat uw woning zich onderscheidt van andere te koop staande woningen. U laat namelijk direct zien hoe de woning eventueel ingericht kan worden. Ook zorgt u er zo voor dat er een neutraal interieur komt te staan waardoor kopers minder snel afhaken omdat het toevallig niet hun smaak is. Lees hier onze styling tips voor de verkoopstyling van uw woning die u zelf kunt toepassen.

Waar moet u op letten bij de verkoopstyling van mijn woning?

Niets is zo belangrijk voor potentiële kopers als de eerste indruk van een huis. Of deze nu gevormd wordt door het bekijken van een online presentatie of tijdens een bezichtiging. Om uw woning te onderscheiden van vergelijkbare woningen uit uw buurt en de beste mogelijke prijs voor uw woning te krijgen, is de verkoopstyling van essentieel belang.

Hoe kunt u uw woning sfeervoller maken?

Potentiële kopers moeten uw woning willen bezichtigen na het zien van uw presentatie. Als een bezichtiging plaatsvindt, moeten zij het gevoel krijgen dat ze thuis zijn in uw huis. Een levendige sfeer is belangrijk om dit gevoel te creëren.

  • Zorg voor accessoires zoals kussens, kaarsen en bloemen, zodat belangstellenden het gevoel krijgen dat er ook echt geleefd wordt in huis. Let op dat het niet te druk wordt!
  • Een té strakke, opgeruimde woning kan onbedoeld een minder gezellige indruk wekken.
  • Gebruik niet teveel verschillende kleuren en stijlen, maar houdt het rustig en neutraal. Ook al kan elke muur worden overgeschilderd, smaak speelt een grote rol bij een eerste indruk.

Hoe laat u een ruimte groter lijken?

Een belangrijk criterium voor woningzoekers is de woonoppervlakte. Voor veel mensen geldt: hoe groter, hoe beter. Ook als uw woning niet zo’n groot woonoppervlak heeft, is het met verkoopstyling wel mogelijk om uw woning groter en ruimtelijk te laten ogen.

  • Zorg voor een juiste indeling van uw meubels. Houd zo groot mogelijke vlakken van de muur leeg, zodat deze groter lijken. Zet meubels langs wanden, niet midden in de kamer en niet tegen elkaar aan.
  • Less is more: haal daarom overbodige krukjes, planten, lampen weg om ruimte te creëren.

Hoe kunt u licht gebruiken bij interieurstyling?

Zorg, zowel bij het maken van foto’s als tijdens het rondleiden van belangstellenden, voor zoveel mogelijk licht.

  • Doe overdag jaloezieën en zonneschermen omhoog en laat gordijnen open.
  • Doe ‘s avonds sfeerverlichting en kaarsen aan.
'Zelf heb ik alleen een mobiele telefoon met camerafunctie, geen fotocamera. De fotograaf van Blinqlab kwam dus als geroepen. De foto’s zijn stuk voor stuk prachtig en was mijn huis binnen 3 weken verkocht!' Een verkoper van Makelaarsland

Verkoopstyling door Blinqlab

Wanneer uw woning al leegstaat of u heeft een verouderd interieur, is het mogelijk om foto’s te restylen met een modern, klassiek of landelijk interieur. Blinqlab is een partner van Makelaarsland die deze dienst aanbiedt. Hierbij wordt een digitaal model gebouwd van de ruimte waarin meubels conform de afgesproken stijl worden geplaatst. Ook kleine verbouwingen zoals het wegbreken van een muur tussen twee ruimtes of een nieuwe badkamer of keuken kunt u zo goed laten verbeelden.

Naast de digitale verkoopstyling biedt Makelaarsland via Blinqlab nog andere aanvullende diensten om de presentatie van uw woning te verbeteren of uit te breiden, zoals fotografie, interactieve plattegronden en 360 graden foto’s.

Heeft u een vraag over de verkoopstyling van uw eigen woning, of wilt u graag iets anders weten? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Hoe schrijf ik een goede aanbiedingstekst?

Interieurfotografietips – Hoe maak ik de beste foto’s van mijn huis?

Hoe zorg ik voor een goede bezichtiging?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.