Verhoog de waarde van jouw woning

Door
Makelaarsland
op

De huizenmarkt zit weer in de lift. Om een zo goed mogelijke prijs voor je woning te kunnen vragen, kun je door middel van kleine investeringen de waarde van je woning omhoog krikken.

Deze maatregelen hebben effect op het wooncomfort, de uitstraling én de bescherming van de woning.

Een goede eerste indruk is bij veel mensen van groot belang, zo ook bij het kopen van een woning. Een vervallen huis met mos aan de gevel en een verweerde tuin kan kopers afschrikken. Door slechts een kleine investering te doen, kun je dit vermijden. Je kunt de tuin zelf onder handen nemen: het verwijderen van onkruid en het plaatsen van nieuwe planten kunnen de tuin opvrolijken. Daarnaast kunt u de gevel van jouw woning laten reinigen om de aanslag van uitlaatgassen en mossen of algen te verwijderen. De gevel zal zichtbaar verbeteren en dit heeft een groot positief effect op de eerste indruk van potentiële kopers.

Bescherm de woning van buitenaf

Het is verstandig om jouw woning te beschermen tegen mossen en algen, door bijvoorbeeld je dak of gevel te laten impregneren. Bij het impregneren wordt er een vochtwerend laagje aangebracht op de gevel. Dit beschermt de woning en draagt bij aan de waardeverhoging van het huis. Ook kun je kiezen voor het coaten van uw dak. Dakcoaten heeft ongeveer dezelfde werking als impregneren, maar je kunt nu ook kiezen voor een nieuwe kleur.

Voegwerk vervangen

Het voegwerk draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling van jouw gevel. Daarnaast is het voegwerk belangrijk, omdat het de gevel beschermt tegen indringend water. De voegen takelen bij woningen vaak af zonder dat de bewoners het door hebben. Door voegwerk te laten vervangen stijgt de waarde van de woning en jouw woning ziet er weer een stuk netter uit.

Overige verbouwingen

Indien jouw budget het toelaat kun je ook kiezen voor andere klussen die jouw woning aantrekkelijker maken voor kopers. Denk hierbij aan het plaatsen van een dakkapel, het vervangen van kozijnen of schilderwerk. Deze klussen vragen om een grote investering, maar dragen daarentegen ook aanzienlijk bij aan de waarde van je woning. Denk bij een dakkapel bijvoorbeeld aan de extra ruimte die wordt gecreëerd. Extra ruimte verhoogt de waarde aanzienlijk, vooral in stadspanden. Heeft jouw woning al een aantal jaren geen onderhoud meer gehad? Dan kun je wellicht met schilderwerk de uitstraling van jouw woning flink verbeteren. De investering is dan minimaal en de waarde stijgt sterk.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.