Zit niet zonder internet na verhuizen

Door
Makelaarsland
op

We verhuizen gemiddeld 7 keer in ons leven. En zoals nu blijkt zit de Nederlander gemiddeld een 2 weken zonder internet na een verhuizing. Dit komt naar voren uit onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl.

Slecht 10 procent van de verhuizende consumenten blijkt op tijd met hun internetaanvraag. Zonde natuurlijk en totaal onnodig. Wat tips.

Checklist verhuizen internet

Allereerst moet je een checklist maken bij een verhuizing. En natuurlijk niet alleen voor het internet. Een goede checklist bevat niet alleen de zaken die je moet regelen maar vooral ook wanneer. Dus wat doe je 4 weken van te voren, wat 2 weken van te voren en wat de dag voor de verhuizing? Op deze manier vergeet je de belangrijkste zaken niet. Scheelt tijd, stress en geld. Doen dus. Zeker om zaken als energie en internet niet te vergeten. Want deze blijven liggen. Dat blijkt maar weer eens.

Levertijd

Providers hanteren een levertijd van zo’n 4 weken. Dit betekent dus dat je 4 weken voordat je in je nieuwe huis woont een internetpakket moet aanvragen. Sommige providers kunnen dit proces versnellen. Wist je bijvoorbeeld dat je af kunt zien van de wettelijke bedenktermijn van 2 weken? In dat geval versnel je het proces al aanzienlijk. Neem daarvoor contact op met de provider en vergelijkingssite waar je bestelt. Zij kunnen je vaak verder helpen. Je gaat dan akkoord dat de wettelijke bedenktijd verdwijnt en zo kun je 2 weken sneller aangesloten worden.

Overstappen

Omdat je toch je internet opnieuw moet gaan installeren na verhuizen kan je net zo goed naar een nieuwe provider overstappen. Zo profiteer je van kortingen. Maar nog belangrijker, je gaat opnieuw kijken wat je nodig hebt. Niet voor niets kiezen voor verhuizende consumenten voor een internet only pakket. Dus geen televisie of telefonie meer. TV kijken naar natuurlijk via Netflix e.d. Een verhuizing is een mooi moment om schoon schip te maken.

Ben je laat met aanvragen dan kun je altijd vragen of je mee kunt liften op de wifi van een buurman. Dit signaal is bijna altijd sterk genoeg, zeker om een paar weken te overbruggen. Ook een mooie manier om direct je buren te leren kennen J En natuurlijk is er nog 4G. Dus gewoon een mobiele hotspot maken van je smartphone. Zo zit je nooit echt zonder internet. Wel even de bundel in de gaten houden natuurlijk!

Geschreven door Sofie van der Meer, Carrièrehelper.nl

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.