Wat is een NVM makelaar?

De NVM -Nederlandse Vereniging voor Makelaars- is Nederlands grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat al ruim honderd jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Bij de vereniging zijn ruim 4.000 NVM makelaars aangesloten. De makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio's.

Wat is een NVM makelaar?

Wat doet de NVM zoal?

De NVM is een branchevereniging. Ze vormt een netwerk van makelaars die een zekere kwaliteit voorstaan. NVM makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Indien je een NVM makelaar inschakelt, is kwaliteit dus gegarandeerd. Verder is een belangrijke afdeling van de NVM de Consumentenvoorlichting. Als je een klacht of geschil hebt met een NVM makelaar, kun je hier verdere informatie inwinnen.

Wat is de relatie tussen Funda en de NVM?

Funda is de etalage van de NVM makelaars: op deze site tonen NVM makelaars hun koopwoningen. Funda is voor de consument de meest gebruikte en best gewaardeerde woningsite. Indien je veel potentiële kopers wilt bereiken, is het dus verstandig je huis bij een NVM makelaar in verkoop te zetten. Deze makelaar zorgt ervoor dat je woning met tekst en foto’s tussen het aanbod met koophuizen prominent op Funda wordt geplaatst.

Ook Makelaarsland is lid van de NVM. Omdat Makelaarsland tot de goedkoopste (NVM) makelaars behoort, kun je voor een vast en laag tarief je huis op Funda plaatsen. Uiteraard nemen de makelaars van Makelaarsland ook alle andere zaken uit handen waarbij een makelaar onmisbaar is. Makelaarsland is tenslotte een NVM makelaar en staat voor kwaliteit!

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Plan een kennismaking in als het jou uitkomt en we bellen je gratis en vrijblijvend terug.

Ja, bel mij terug

Wat zijn de voordelen van NVM makelaars?

Indien je je woning verkoopt, is het verstandig een NVM makelaar in te schakelen. Ten eerste werkt de NVM met vaste kwaliteitseisen, je bent er dus van verzekerd dat je een expert inschakelt voor de verkoop van je huis. Sinds 2001 is makelaar een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen. Van een NVM makelaar staat vast dat deze goed is opgeleid en dat hij een degelijke kennis van het vakgebied heeft. Het verkopen van je huis laat je natuurlijk niet aan zomaar iemand over. Ten tweede wordt je woning bij een NVM makelaar met een uitgebreide presentatie op Funda getoond, de grootste presentatiesite voor woningen. Een ander voordeel is dat je ergens op terug kunt vallen, mocht je een geschil krijgen met de NVM makelaar. Je kunt bij de afdeling Consumentenvoorlichting je klacht indienen, of een verzoek tot bemiddeling indienen.
Makelaarsland is een NVM makelaar

Zoals je hierboven al kon lezen, is ook Makelaarsland een NVM makelaar. Dat betekent dat je mag rekenen op veiligheid en betrouwbaarheid. En dat altijd voor een vast laag tarief. Zo heb je de voordelen van een NVM makelaar voor een scherpe prijs.

Ben je benieuwd wat je kunt besparen aan makelaarskosten?

Ja, bereken mijn besparing

Veel gestelde vragen

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.