Wat is een NVM makelaar?

De NVM -Nederlandse Vereniging voor Makelaars- is Nederlands grootste vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat al ruim honderd jaar en het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuwegein. Bij de vereniging zijn ruim 4.400 NVM makelaars aangesloten. De makelaars zijn onderverdeeld in vakgebieden en regio's.

Wat is een NVM makelaar?

Wat doet de NVM zoal?

De NVM is een branchevereniging. Ze vormt een netwerk van makelaars die een zekere kwaliteit voorstaan. NVM-makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. Een NVM-makelaar inschakelen, is gegarandeerd kwaliteit. Verder is een belangrijke afdeling van de NVM de Consumentenvoorlichting. Als je een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar, kun je hier verdere informatie inwinnen.

Wat is de relatie tussen funda en de NVM?

Funda is de etalage van makelaars: op deze site tonen NVM-makelaars hun koopwoningen en daarnaast is funda voor de consument de meest gebruikte en best gewaardeerde woningsite. Indien je veel potentiële kopers wilt bereiken, is het dus verstandig je huis bij een NVM-makelaar in verkoop te zetten. Deze makelaar zorgt ervoor dat je woning met tekst en foto’s tussen het aanbod met koophuizen prominent op funda wordt geplaatst.

Wat zijn de voordelen van een NVM makelaar?

Als je je woning verkoopt, is het verstandig een NVM-makelaar in te schakelen. Ten eerste werkt de NVM met vaste kwaliteitseisen, je bent er dus van verzekerd dat je een expert inschakelt voor de verkoop van je huis. Sinds 2001 is makelaar een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen. Van een NVM-makelaar staat vast dat deze goed is opgeleid en dat hij kennis van het vakgebied heeft. Het verkopen van je huis laat je natuurlijk niet aan zomaar iemand over. Een tweede voordeel is een uitgebreide presentatie op funda. Een ander voordeel is dat je ergens op terug kunt vallen, mocht je een geschil krijgen met de NVM-makelaar. Je kunt bij de afdeling Consumentenvoorlichting je klacht indienen, of een verzoek tot bemiddeling indienen.

Wat doet een NVM makelaar?

Natuurlijk maken we onderscheid tussen verkoop- en aankoopmakelaars. Want de werkzaamheden voor verkoop en aankoop verschillen duidelijk.

Wat doet een makelaar bij verkoop?

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt je huis verkopen. Nu kan het verkooptraject beginnen. Hieronder een overzicht van wat een verkoopmakelaar voor je doet. Let op: dit kan per makelaar verschillen.

Bezichtigingen
Woningopname
Verkoopstrategie
Professionele fotoreportage en plattegronden
Onderhandelingen
Koopovereenkomst
Juridische check
Eindinspectie voor overdracht

Wat doet een makelaar bij aankoop?

Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen tijdens de aankoop van een woning. Over het algemeen zijn dit de stappen van het aankoopproces, waarbij een aankoopmakelaar jou begeleidt:

Bezichtiging en waardebepaling
Juridische en bouwkundige check
Bieden en onderhandelingen
Koopovereenkomst en termijnen
Eindinspectie en overdracht

NVM makelaar Makelaarsland

Ook Makelaarsland is lid van de NVM. Ben je op zoek naar een NVM-makelaar waar je zelf de touwtjes stevig in handen houdt tijdens het verkopen of kopen van je huis en wil je geen hoge makelaarskosten betalen? Dan is Makelaarsland iets voor jou!

Plan een kennismaking in als het jou uitkomt en we bellen je gratis en vrijblijvend terug.

Gratis adviesgesprek

Veel gestelde vragen

Wat is de NVM?

Waarom kiezen voor een NVM makelaar?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen
NPFOTO.klein-46

Kennismaken?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.