Verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk: Mag dat?

Een makelaar mag NIET als verkoop- en aankoopmakelaar bij dezelfde woning optreden. De makelaar behartigt de belangen van de verkoper of de koper. Als makelaar kan je natuurlijk wel als verkoop- en aankoopmakelaar dienen als het verschillende woningen betreft.

Het optreden als verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk is binnen de NVM verboden. Makelaarsland inschakelen als aankoopmakelaar bij de aankoop van een woning die bij Makelaarsland ‘in verkoop’ staat is dus niet mogelijk. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat de verschillende partijen tegen elkaar uitgespeeld worden. Als NVM makelaar mogen wij dus nooit als verkoop- en aankoopmakelaar bij dezelfde woning optreden.

Verkoop- en aankoopmakelaar: wat is het verschil?

De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper van een huis. In bijna 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in om hem/haar bij te staan bij de verkoop van een huis. Een verkoopmakelaar ondersteunt je tijdens het verkoopproces en zorgt er voor dat je met een gerust hart je huis kunt verkopen. Bij het kiezen van een verkoopmakelaar zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten, maar ook de hoeveelheid werk die je zelf wilt doen.

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper van een huis. Een aankoopmakelaar wordt vaak achterwege gelaten om kosten te besparen, maar kan minstens zo belangrijk zijn als een verkoopmakelaar. Een aankoopmakelaar helpt je namelijk bij het nemen van één van de belangrijkste beslissingen van je leven. Een aankoopmakelaar kan je helpen tijdens de onderhandelingen en kijkt met een kritische blik naar de woning om zo te voorkomen dat je te veel betaalt.

Wil je alvast een kijkje nemen in het woningaanbod? Bekijk welke huizen te koop staan bij Makelaarsland.

Huis verkopen? Bereken je besparing

Huis verkopen? Bereken je besparing

Bij Makelaarsland ben je niet alleen verzekerd van de kwaliteit van een NVM makelaar, je betaalt ook altijd eens een vast laag tarief. Onze makelaars ondersteunen je tijdens het gehele verkoopproces. Je hebt de keuze om zelf de bezichtigingen te doen, of je volledig te laten ontzorgen door onze lokale Makelaarsland Agent.

Benieuwd wat jij kunt besparen door te verkopen met Makelaarsland?

Bereken jouw besparing!

Huis aankopen? Kies een NVM aankoopmakelaar

Huis aankopen? Kies een NVM aankoopmakelaar

Als je een woning in ons woningaanbod vindt die aan jouw woonwensen voldoet en je wilt overgaan tot mogelijke aankoop van de woning adviseren wij je een NVM aankoopmakelaar in te schakelen die jouw belangen behartigt. Wij behartigen in dit geval de belangen van de verkoper.

Makelaarsland aankoopmakelaar

Heb je een woning gevonden die niet bij Makelaarsland in verkoop staat, dan kun je een aankoopmakelaar van Makelaarsland inschakelen. Die vertegenwoordigt jouw belangen en adviseert jou tijdens het hele aankoopproces. Heb je een huis op het oog en wil je de voordelen van een aankoopmakelaar ontdekken? Wij nemen graag contact met je op om te kijken of er al een Makelaarsland Agent in jouw buurt actief is. Vraag direct naar een gratis meeloopbezichtiging!

Neem contact op

Veel gestelde vragen over makelaars

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.