Verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk: Mag dat?

Een makelaar mag NIET als verkoop- en aankoopmakelaar bij dezelfde woning optreden. De makelaar behartigt de belangen van de verkoper of de koper. Als makelaar kan je natuurlijk wel als verkoop- en aankoopmakelaar dienen als het verschillende woningen betreft.

Het optreden als verkoop- en aankoopmakelaar tegelijk is binnen de NVM verboden. Makelaarsland inschakelen als aankoopmakelaar bij de aankoop van een woning die bij Makelaarsland ‘in verkoop’ staat is dus niet mogelijk. Hiermee wordt namelijk voorkomen dat de verschillende partijen tegen elkaar uitgespeeld worden. Als NVM makelaar mogen wij dus niet als verkoop- en aankoopmakelaar bij dezelfde woning optreden.

Verkoop- en aankoopmakelaar: wat is het verschil?

De verkoopmakelaar behartigt de belangen van de verkoper van een huis. In bijna 90% van de gevallen schakelt een verkoper een verkoopmakelaar in om hem/haar bij te staan bij de verkoop van een huis. Een verkoopmakelaar ondersteunt u tijdens het verkoopproces en zorgt er voor dat u met een gerust hart uw huis kunt verkopen. Bij het kiezen van een verkoopmakelaar zijn er veel zaken waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten, maar ook de hoeveelheid werk die u zelf wilt doen.

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper van een huis. Een aankoopmakelaar wordt vaak achterwege gelaten om kosten te besparen, maar kan minstens zo belangrijk zijn als een verkoopmakelaar. Een aankoopmakelaar helpt u namelijk bij het nemen van één van de belangrijkste beslissingen van uw leven. Een aankoopmakelaar kan u helpen tijdens de onderhandelingen en kijkt met een kritische blik naar de woning om zo te voorkomen dat u te veel betaalt.

Bereken uw besparing

Bij Makelaarsland bent u niet alleen verzekerd van de kwaliteit van een NVM makelaar, u betaalt ook nog eens een veel lagere prijs dan gemiddeld. Onze makelaars ondersteunen u tijdens het gehele verkoopproces. Het enige wat u hoeft te doen is het verzorgen van bezichtigingen, het maken van mooie foto's en het schrijven van een aantrekkelijke aanbiedingstekst!

Benieuwd wat u kunt besparen door te verkopen met Makelaarsland?

Bereken uw besparing!

NVM aankoopmakelaar

Als u een woning in ons woningaanbod vindt die aan uw woonwensen voldoet en u wilt overgaan tot mogelijke aankoop van de woning adviseren wij u een NVM aankoopmakelaar in te schakelen die uw belangen behartigt. Wij behartigen in dit geval de belangen van de verkoper.

 

Veel gestelde vragen over makelaars

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Wat is het verschil tussen aankoopmakelaar en verkoopmakelaar?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt u natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaatst u automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kunt u uw keuze achteraf ook altijd aanpassen.