Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe kies ik een goede taxateur voor een onafhankelijke woningtaxatie?

Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten als je een taxateur kiest:

  1. De taxateur mag niet de makelaar van de verkoper zijn en ook niet jouw aankoopmakelaar (want niet onafhankelijk)
  2. De lokale kennis van de taxateur over het gebied waar het te taxeren huis staat (werkt de taxateur in jouw woonplaats?)
  3. De rapporten van de taxateur moeten gevalideerd worden door een validatie-instituut zoals het NWWI

Elke geldverstrekker vraagt om een gevalideerd taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek. Daarnaast kunnen geldverstrekkers nog extra eisen stellen aan de taxateur, bijvoorbeeld de afstand van het kantoor van de taxateur en het huis. Vraag dit dus altijd na bij jouw geldverstrekker. 

Ben je op zoek naar een taxateur? Dan kunnen wij helpen! Wij werken samen met de Taxatheek en hebben eigen Makelaarsland Agents die je kunnen helpen. Zo bieden wij altijd een ervaren taxateur bij jou in de buurt en de taxatierapporten worden extern gecontroleerd door het validatie-instituut NWWI. Wil je meer weten over deze onafhankelijke taxatie? Neem dan contact met ons op via 088 200 2000 of vraag hier je taxatie aan.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.