Antwoorden op veelgestelde vragen

Wanneer is een woning definitief verkocht?

Als een woning zonder voorbehouden gekocht is, dan is de koop definitief nadat de 3 dagen bedenktijd voor de koper voorbij zijn. De bedenktijd gaat in nadat beide partijen de koopovereenkomst ondertekend hebben. De ontvangstbevestiging of het transactiebewijs zijn beide documenten die vaststellen op welke datum deze tijd in gaat. 

Wanneer er voorbehouden zijn opgenomen is de woning pas definitief verkocht als deze verlopen zijn. Kopers kunnen wel eerder laten weten dat zij geen beroep doen op de voorbehouden, maar dit zijn zij niet verplicht. 

Alleen de koper kan een beroep doen op de bedenktijd of voorbehouden. Daar bovenop heeft de koper nog recht op één dag respijt. Dit is nog één extra dag waardoor de koper zonder bijkomende kosten van de koop af kan zien. Voor een verkoper is de koop al wel definitief direct na het ondertekenen van de koopovereenkomst.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.