De kunst van verhuisdozen inpakken

Door
Makelaarsland
op

Daar ga je dan; de verhuizer is geboekt en de verhuizing naar jouw droomhuis wordt werkelijkheid! Nu begint pas het echte werk, namelijk alles inpakken… Nu is verhuisdozen inpakken iets waar mensen niet voldoende over nadenken en dit kan resulteren in onnodig tillen en zweten.

Heb jij dus eenmaal die kunst van verhuisdozen inpakken onder de knie, dan kun je chaos voorkomen en alles netjes en overzichtelijk uitpakken in je nieuwe huis! Lees snel 5 handige inpaktips en word een echte inpak-pro!

Ben je nog niet toe aan het inpakken, maar moet jouw huis eerst de markt op?

Dit doet Makelaarsland voor jou!

Tip 1: Houd overzicht

De sleutel tot succes bij een soepele verhuizing is goed overzicht houden over je dozen. Het zou minder prettig zijn als jij eindelijk in je nieuwe huis woont en geen idee meer hebt wat er in welke verhuisdoos zit! Dit soort paniekmomentjes kun je voorkomen door verhuisdozen per kamer in te pakken. Ga zo elke kamer af en pak je spullen, zo komen dozen niet door elkaar te staan en voorkom je chaotisch inpakken. Daarnaast is het handig op per kamer je dozen te labelen en er op te schrijven waar ze heen moeten in je nieuwe huis. Zo houd je overzicht en gaat je verhuizing sneller!

Tip 2: Pak breekbare spullen veilig in

Je wilt natuurlijk al je spullen onbeschadigd op je nieuwe adres krijgen. Dan is het verstandig dat jij vooral breekbare spullen zo goed mogelijk inpakt met oude kranten, bubbeltjesplastic of handdoeken/droogdoeken. Ook is het handig om breekbare spullen, zoals je televisie of andere elektronische apparatuur, in hun oude verpakking in te pakken, mocht je deze nog hebben. Daarnaast is het verstandig om vloeistoffen in afsluitbare plastic zakjes te stoppen voor als de verpakking onverhoopt gaat lekken.

Tip 3: Belangrijke spullen eerst

Tijdens het inpakken is het handig om twee dozen apart te houden en hier al je belangrijkste spullen in te doen, zoals je sleutels, paspoort, et cetera. Zorg ervoor dat deze als eerste aankomen op je nieuwe adres en zet ze op een handige plek neer zodat je ze weer terug kunt vinden wanneer je ze nodig hebt. Ook bij deze dozen is het handig als je er op schrijft wat er in zit, zodat je je belangrijke spullen niet kwijt raakt in de vele verhuisdozen.

Daarnaast raden we je aan om een doos (of twee) in te pakken met alle spullen die je de eerste nachten zult gebruiken in je nieuwe huis. Dozen uitpakken is een hele klus en hier zal je niet in 1 avond mee klaar zijn, daarom is het handig om wat spulletje klaar te hebben zodat je goed kunt slapen de eerste paar nachten.

Tip 4: Houd bij elkaar, wat bij elkaar hoort

Het is jammer als je je bed weer in elkaar weer zetten op je nieuwe adres, maar de schroeven van je bed niet meer kunt vinden… Zorg er dus voor dat alle onderdelen die bij elkaar horen in 1 doos zitten, of plak ze met tape aan de meubels waar ze bij horen. Zo hou je alles bij elkaar en kun je in je nieuwe huis snel weer in je bed slapen!

Tip: Houd de verhuisdozen draagbaar

Het is natuurlijk niet de bedoeling om je verhuizers een driedubbele hernia te bezorgen… Zorg er dus voor dat je verhuisdozen draagbaar blijven; zo bespaar je niet alleen op de ruggen van je verhuizers, maar verklein je ook de kans op schade aan je spullen! Vaak als dozen te zwaar zijn kunnen ze scheuren en zo ontstaat onnodige schade. Zie je dus dat een verhuisdoos te vol raakt, verdeel het gewicht dan over meerdere dozen en schrijf dit ook op, zodat je niet spullen kwijtraakt!

Wil je het overzicht op je verhuizing geen moment verliezen? Bekijk en download dan hier een handige verhuischecklist, zo vergeet je niks meer!

Geschreven door: Scanmovers

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.