De voordelen van een hoogtefoto

Door
Makelaarsland
op

Een hoogtefoto of hoogtefotografie is letterlijk fotografie vanuit de hoogte. Nu denk je misschien: helikopter, drone, vliegtuig? Maar nee, zo ingewikkeld is het niet.

De foto’s worden namelijk gemaakt met een carbon statief van acht meter hoog. Hierop wordt de camera gemonteerd. Maar waarom zou je kiezen voor een hoogtefoto. Een ‘gewone’ professionele fotoreportage is toch ook al prachtig. Natuurlijk, maar er zijn voordelen om je huis vanuit andere richtingen te presenteren dan alleen het een ‘normale’ vooraanzicht?

Voordeel 1. De ligging van een woning wordt beter zichtbaar

Een hoogtefoto geeft een unieke kijk op een woning, de tuin en de omgeving. Een foto die op ooghoogte wordt gemaakt kan niet altijd een volledig beeld geven wat de woning te bieden heeft en hoe deze precies gelegen is. Met een hoogtefoto laat je bijvoorbeeld blijken hoe groot de tuin is en wat voor mooi uitzicht je hebt. Zo zien potentiële kopers in één oogopslag hoe aantrekkelijk je woont. Hoewel deze vorm van fotografie vooral interessant lijkt voor vrijstaande woningen met een grote tuin, geeft het ook een goed beeld van de ligging en het straatbeeld van een eengezinswoning of een hoger gelegen appartement.

hoogtefoto

Voordeel 2. Obstakels worden vermeden

Soms staan er obstakels in de weg waar niets aan gedaan kan worden. Dit kan bijvoorbeeld een auto van de buurman, een schutting, of een hoge haag of boom zijn. Met een hoogtefoto worden zulke obstakels vermeden en wordt de ligging dus veel beter zichtbaar.

hoogtefoto

Voordeel 3. Een hoogtefoto trekt meer kijkers op funda

Dagelijks worden er ontzettend veel nieuwe woningen te koop aangeboden. Mensen worden overspoeld met foto’s hiervan op internet. Niets is dus zo belangrijk als de allereerste foto in de fotoreportage. Deze foto moet een aantrekkelijk voorproefje geven van de rest. Een hoogtefoto valt direct meer op als een ‘normaal’ vooraanzicht en het laat beter zien wat je te bieden hebt. Ook als er meer vergelijkbare woningen in de omgeving te koop staan, onderscheidt je je met een dergelijke foto. Potentiële kopers zullen eerder verder klikken en de rest van het huis bekijken.

hoogtefoto

Een hoogtefoto kan je bestellen in MijnMakelaarsland bij de extra diensten, maar je hoeft dat niet van te voren te beslissen. Je kunt gerust samen met de ‘normale’ fotograaf de mogelijkheden hiervoor bekijken op locatie.

Bron: Blinqlab

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.