Hoe vind ik een goedkope verhuizer?

Door
Scanmovers
op
Als je huis verkocht is en je een nieuwe woning hebt gevonden komen er veel vragen op je af. Je gaat verhuizen maar hoe vind je een betaalbare of goedkope verhuizer? Hoe ziet een verhuisofferte eruit en waar moet je vooral op letten? Op welke kosten moet je rekenen. Zes vragen en antwoorden die budgettechnisch van pas komen wanneer je gaat verhuizen.

 1. Wat kost een verhuizing?

Een verhuizing heeft verschillende kostencomponenten. De verhuisofferte is in de meeste gevallen opgebouwd uit reiskosten, arbeidskosten, (de-)montagekosten, de huur van een externe lift, in- en uitpakken en afschrijving van de verhuisbus. Daarnaast is de afstand van de verhuizing van belang in het kostenplaatje van je verhuizing. Bovendien scheelt het in kosten wanneer je verhuist vanaf de begane grond en wanneer er een lift aanwezig is in je woning.

2. Hoe kun je goedkoop verhuizen?

Verhuizen is tijdrovend en brengt flink wat kosten met zich mee. En toch is het wel degelijk mogelijk om goedkoop te verhuizen. De allerbelangrijkste tip: vergelijk verhuisbedrijven op een onafhankelijke site. Zo kom je erachter welke verhuizer het goedkoopst is voor jouw verhuizing.

3. Wat is een verhuisofferte?

Een verhuisofferte is een op maat gemaakte offerte voor je verhuizing. Er zijn veel verschillen in offertes. Zo heb je verhuisoffertes op uurprijs en op vaste prijs. Daarnaast zijn algemene voorwaarde, huur van het vervoer en kilometervergoeding componenten waar je op moet letten bij het bekijken van een verhuisofferte.

Vraag hier offertes aan

4. Wat is een verhuisofferte op basis van vaste prijs?

Een vaste prijs voor je verhuizing betekent dat de verhuizing niet meer onderhevig is aan nacalculaties, bijvoorbeeld door risico’s tot uitloop, en dus extra manuren. Het risico tot uitloop ligt hierdoor bij de verhuizer, om deze reden is de duur van de verhuizing vaak wat langer ingeschat en lijkt in eerste instantie daarom duurder.

5. Wat is een verhuisofferte op uurbasis?

Wanneer een verhuizer een offerte uitbrengt op basis van een uurprijs betekent dit dat jou verhuizing dit bedrag ongeveer gaat kosten. Op het offerte overzicht kun je zien wat de kosten per uur zijn. Mocht de verhuizing onverhoopt langer duren dan betaal je dus meer. Wanneer de verhuizing sneller gaat als verwacht betaal je minder. Het risico van eventuele uitloop van de verhuizing en de kosten die dat met zich mee brengt ligt hier bij de klant.

6. Waar moet je verder aan denken bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen moet je verder met heel veel dingen rekening houden. Maar hoe weet je nou dat je niks vergeet tijdens je verhuizing? Een VerhuisChecklist kan helpen bij het soepel laten verlopen van je verhuizing. Vink alle vakjes stap voor stap af zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.