Huis verkopen: Slaapkamer klaarmaken voor verkoop

Door
Roos van Schaaijk
op

Je huis verkopen vergt enige voorbereiding. Je wilt uiteraard dat alle ruimtes van je woning er verzorgd uitzien. Vaak ligt bij het verkoopklaar maken van de woning de focus op de woonkamer en wordt er aan slaapkamers niet veel aandacht geschonken. Zonde, het restylen van uw slaapkamer maakt ook zeker deel uit van een goede presentatie van uw woning. Houd hier al rekening mee bij het maken van de verkoopfoto’s en bekijk deze 8 tips om uw slaapkamer klaar te maken voor verkoop.

Tip 1: Zorg voor een lichte basis

We starten bij de basis, zorg dat je slaapkamer een neutrale uitstraling krijgt. Neutrale lichte tinten laten veel ruimte over voor de potentiële koper om de eigen fantasie de vrije loop te laten gaan. Daarnaast staan strakke witte muren fris en laten de slaapkamer groter lijken, dit in tegenstelling tot donkere kleuren. Laat de muren, kozijnen en plafonds witten, een kleine investering met een groot resultaat.

Tip 2: Haal eenvoudig kreukels uit het dekbed

Dat je je bed netjes moet opmaken, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen, maar kreukels uit bed halen wordt vaak wel vergeten en dit hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Het strijkijzer heb je niet nodig. Spray water op je opgemaakte bed, schud de bovenste laag tot de kreukels verdwijnen en trek vervolgens het dekbed goed strak met alle hoeken onder het matras. Ga ook voor het dekbed voor een neutrale serene kleur, aangezien dit een blikvanger is in de slaapkamer.

Tip 3: Zorg voor een frisse geur

Kijkers zijn in hun onderbewustzijn ook bezig met geuren, speel daarop in. Allereerst zet de ramen open wanneer je ’s ochtends opstaat om de ochtendgeuren en bedompte warmte snel te laten verdwijnen. Een andere goede tip is om voordat je met de stofzuiger door het huis gaat, een beetje waspoeder op de grond te strooien en dit vervolgens op te zuigen. Dit geeft een heerlijke frisse geur door het hele huis.

Tip 4: Een slaapkamer is een slaapkamer

Kijkers vinden het fijn als ruimtes een duidelijke bestemming hebben. Staat er ook een bureau, strijkplank of andere spullen in uw slaapkamer die niets met slapen te maken hebben? Berg ze op, focus alleen op het slapen zodat kijkers de ruimte zien hoe deze bedoeld is. Maak bijvoorbeeld ook van een rommelkamer een opgeruimde studeer- of logeerkamer.

Tip 5: Creëer veel lichtinval

De meeste kijkers waarderen veel lichtinval, zorg daarom dat er zoveel mogelijk licht je slaapkamer in kan vallen. Gordijnen mogen dus helemaal open. Dit brengt wel het volgende met zich mee: schone ramen. Iedereen is nieuwsgierig naar wat het uitzicht is vanuit de slaapkamer, zorg er dan ook voor dat de ramen gelapt zijn. Heb je rolluiken? Laat zien hoe donker het kan worden op de slaapkamer en vertel kijker hoe prettig dit is voor de nachtrust.

Tip 6: Ruim de kledingkast op

Tijdens de bezichtiging ziet je de ogen van de kijkers al branden op de (ingebouwde) kledingkast. Vaak wordt een inbouwkast ter overname aangeboden. Tref voorbereidingen voor de kijker die vragen over de kast heeft en deze wellicht van binnen wil bekijken. Zorg dat de kledingkast er van binnen netjes uitziet en ruim alle kleding in de slaapkamer op.

slaapkamerblog

Tip 7: Maak slim gebruik van verlichting

In de avond een bezichtiging? Door te spelen met verlichting ziet je slaapkamer er direct anders uit. Wanneer je verlichting op verschillende hoogtes plaatst, laat je de slaapkamer groter lijken. Als je het licht bijvoorbeeld alleen maar van boven laat komen, ontwikkelt je veel schaduw en lijkt de kamer kleiner.

Tip 8: Spiegelen

Zorg dat er niet te veel losstaande objecten in de slaapkamer staan. Heb je aan één kant van het bed een nachtkastje, dan vinden de meeste mensen het fijn als er aan de andere kant ook een nachtkastje staat. Dit geeft rust, balans en geeft nog meer de potentie van de ruimte weer.

Kun je aan de slag met deze tips om je slaapkamer klaar te maken voor verkoop? je huis verkopen wordt zo een succes!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.