Je huis aan een bekende verkopen, hoe doe je dat?

Door

Maartje Lute

op

31 mei 2018

Via via ken je iemand die jouw huis wel wil kopen. Dat is snel geregeld denk je dan. Je hoeft geen foto’s te (laten) maken, niets op funda te plaatsen. Je kan samen onderhandelen én je weet met wie je te maken hebt. Maar is dit wel zo ideaal als het klinkt?

Vaak ontbreekt bij de verkoper de kennis om een hele verkoop te regelen. Er komt namelijk meer bij kijken dan je denkt. Ook is het altijd aan te raden om er iemand bij de onderhandelingen te betrekken die niet emotioneel betrokken is. Vijf redenen om toch een verkoopmakelaar in te schakelen.

1) Advies over de verkoopprijs

Bij de verkoop van een huis moet met de marktwaarde rekening gehouden worden. Wordt er minder betaald dan de marktwaarde? Dan telt het te weinig betaalde bedrag als een schenking en betaalt de verkoper hierover belasting. Een verkoopmakelaar kan je de verkoper helpen met een juiste waardebepaling.

Ben je nu alvast benieuwd wat jouw huis op zou kunnen brengen? Ontvang een gratis verkoopanalyse.

2) Hulp bij maken van een verkoopdossier

De bekende die de woning koopt, weet al wel hoe de woning eruit ziet. Maar een huizenkoper heeft meer informatie nodig. De verkoopmakelaar bundelt alle informatie, zoals het taxatierapport en de eigendomsakte, in een verkoopdossier.

3) Advies over roerende zaken

Bij de koop van een huis gaat het in principe alleen om het huis en de grond. Soms worden er ook roerende zaken meeverkocht. De verkoopmakelaar kan de verkoper en koper helpen met advies over mogelijk te verkopen roerende zaken, zoals vloeren.

4) Hulp bij de onderhandelingen

Afspreken wie het volgende rondje aan de bar betaalt, is wat anders dan met vrienden onderhandelen over de prijs van een woning. Voor de verkoopmakelaar ligt hier de taak om de onderhandelingen te doen met de kopende partij. Zo zorg je voor een koopsom die niet onder de marktwaarde terecht komt.

5) Hulp bij opstellen voorlopig koopcontract

Als de onderhandelingen succesvol afgerond zijn, is het tijd om deze afspraken goed vast te leggen. De verkoopmakelaar helpt om alle afspraken in een voorlopig koopcontract te zetten en deze vervolgens naar de notaris te sturen.

Makelaarsland is ook dé ideale verkoopmakelaar wanneer je aan een bekende wil verkopen. Jij hebt de koper al geregeld, de rest wordt gedaan door Makelaarsland, die daar één vast laag bedrag voor vraagt. Geen courtage of percentage van de verkoopprijs.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat ons jou gratis en vrijblijvend bellen.

Bron: vastgoed.nl 

Even sparren met een makelaar?

Vraag nu een gesprek aan

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.