NVM makelaar Makelaarsland breekt vastzittende woningmarkt open met innovatieve werkwijze.

Door
Makelaarsland
op

Makelaarsland start vandaag een grootschalige mediacampagne om de woningmarkt de stimuleren. Hierbij wordt woningzoekend Nederland massaal uitgedaagd om een woning te kopen met de garantie niet met de oude woning te blijven zitten.

De woningmarkt moet weer in beweging komen. Door woningzoekers de kans te geven om zonder risico een woning te kopen, zullen zij eerder overgaan tot actie. Makelaarsland biedt de mogelijkheid om een bod uit te brengen onder voorbehoud verkoop eigen woning. Zo loopt een koper geen risico op 2 woningen. En dat is wel zo veilig.

Nieuw in Makelaarsland


De huidige werkwijze van makelaars is te conservatief en nog steeds gericht op een verkopersmarkt. Als moderne NVM makelaar zoeken wij naar alternatieve verkoopmethodes die meer aansluiten op de huidige markt.  “Kopen onder voorbehoud verkoop eigen woning moet net zo gebruikelijk worden als kopen onder voorbehoud financiering. Alleen dan komt de woningmarkt weer in beweging.”, aldus Jeroen Stoop, directeur van Makelaarsland.

Elke verkoper = potentiële koper

Woningzoekers hebben in de huidige kopersmarkt een luxe positie. Het woningaanbod is groot en de mogelijkheden enorm. Maar iedereen wacht op elkaar. Elke verkoper is ook een potentiële koper. Stoop vult aan: “Verkopend Nederland moet om. Natuurlijk wil een verkoper zijn woning liever zonder enige voorbehouden verkopen. Maar die tijd is voorbij.” Tenslotte wil de verkoper zelf ook een huis aankopen onder voorbehoud van de verkoop eigen woning.

Voordeel (ver)koper


Het kopen van een woning onder voorbehoud verkoop eigen woning kent een groot voordeel voor de koper. Omdat de koper de koopprijs van de nieuwe woning weet kan ook exact bepaald worden hoeveel de eigen woning moet opbrengen. Dat is wel zo handig en bevordert regelmatig de verkoop van de eigen woning. Omdat een koper met dit voorbehoud eerder tot actie wil overgaan worden de verkoopkansen voor verkopers vergroot.

Verrassende pilot

Makelaarsland heeft de afgelopen periode een pilot gedraaid met verrassende resultaten. Bijna 70% van de verkopen, waarbij een koper kocht onder voorbehoud verkoop eigen woning, werd binnen een half jaar definitief.

Koop zonder risico

Makelaarsland daagt woningzoekers uit om haar woningaanbod te bekijken, een bezichtiging aan te vragen en een bod uit te brengen. Waarom niet? Dit kan bij Makelaarsland namelijk gewoon zonder risico. Ook collega-makelaars kunnen volgens Stoop niet achterblijven en moeten deze verkoopmethode actief gaan aanbieden om de woningmarkt te stimuleren.

Geschreven door Dieuwertje Spil & Sophie van Gorsel

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.