Kopen zonder kijken. Zou jij het durven?
Larissa deed het!

Door
Makelaarsland
op

Toen onze collega Larissa vorig jaar bij ons kwam werken, vertelde ze over haar aanmelding bij het televisieprogramma ‘Kopen zonder Kijken’. Vanaf toen genoten we allemaal mee met haar avontuur. We konden niet wachten tot het op televisie te zien was. Gisteravond was het zover en zaten wij dan ook massaal voor de tv. Jullie ook?

Klaar met de eindeloze zoektocht naar een nieuw huis

“We waren er echt klaar mee. Elke keer als we een woning bezochten stond er zeker al dertig man binnen. Dat krijg je als je rondom de binnenstad van Alkmaar wilt wonen. De huizen werden elke keer voor ons neus weggekaapt. Er werd gigantisch overboden. Vaak zonder bouwtechnische keuring en zonder voorbehoud van financiering, dat doe je toch niet?! Ik hoor je denken: “Maar een huis kopen zonder kijken wel?” We hebben toch meer lef dan we dachten.”

Aanmelden voor ‘Kopen zonder Kijken’

“Eén druk op de knop en de aanmelding was verzonden. We namen het toen ook nog niet zo serieus. Hoe groot was de kans dat precies wij…? Maar een paar dagen later werden we al gebeld. Toen werd het toch wel spannend. Na kennismaking kregen we alleen maar meer vertrouwen in het programma. Spanning sloeg om in hoop. Hoop dat wij uitgekozen zouden worden als kandidaten. Toen kwam het verlossende telefoontje. Yes, we doen mee! We gaan een huis kopen. Maar welk huis?!”

Wat zoek je in een woning?

“Na drie jaar zoeken weet je inmiddels heel goed wat je zoekt in een woning. Onze belangrijkste woonwensen waren: ligging aan de rand van de stad, kindvriendelijke buurt, karakteristieke woning, een tuin en ruimte voor vier slaapkamers. Aan de hand van onze wensenlijst zijn ze opzoek gegaan. Je begrijpt natuurlijk wel dat wij vanaf dat moment ook continu online aan het zoeken waren. Welke huizen staan er te koop? Valt dat binnen ons budget? Zal dat hét huis zijn? Zenuwslopend!”

Ben jij ook al heel lang op zoek naar een woning? Maak hier een gratis zoekopdracht aan ontvang dagelijks die resultaten uit heel Nederland in je inbox.

Ja, ik wil graag een gratis zoekopdracht aanmaken

De koopovereenkomst tekenen

“En opeens was daar die dag. Een koopovereenkomst ondertekenen waarbij het adres is afgeplakt, is denk ik het meest bizarre dat we ooit hebben gedaan. “Jullie hebben een huis gekocht, gefeliciteerd!” Het voelde allemaal nog heel onrealistisch. De nacht die daarop volgde hadden we plafonddienst. Want welk huis… dat wisten we nog steeds niet.”

Geblinddoekt naar ons nieuwe huis

“Een week later werden wij voor het eerst geblinddoekt naar ons nieuwe huis gebracht. Toen de blinddoek af mocht stonden we voor de deur van een mega leuke jaren-30 woning in onze meest favoriete wijk van Alkmaar! We waren zo blij en opgelucht! Eenmaal in de woning zagen we dat er nog veel moest gebeuren. Alles was gedateerd, de kozijnen waren rot, de vloer liep scheef en ietsje meer ruimte zou toch wel prettig zijn. Een verbouwing was hoognodig.”

Verbouwen en verhuizen

“De verbouwing was voor ons één groot mysterie. De ramen waren afgeplakt en wij mochten absoluut niet naar binnen. Er zijn wel vrienden en familie binnen geweest om te helpen met slopen. Zij wisten meer dan wij. Maar helaas hielden ze wijs hun mond. We waren zo nieuwsgierig! Na de verbouwing konden we eindelijk onze spullen gaan inpakken. De dag voor de onthulling werden alle verhuisdozen naar de nieuwe woning gebracht.”

Showtime!

“Die middag zijn we vlak voor de aflevering in een bar beland. Gewoon even een wijntje (of twee) tegen de spanning. Niet dat het hielp. We waren bloednerveus. Opeens was het zover, we gingen de woning bekijken in nieuwe staat. Ons huis! Niet te bevatten. Het was echt prachtig geworden. Een flinke uitbouw, zwarte stalen kozijnen, een nieuwe badkamer en keuken. Het kon niet beter!”

Spijt?

“We zouden het zo wéér doen. We zijn ongelooflijk blij met het eindresultaat. Natuurlijk zijn we langzamerhand wel dingetjes aan het veranderen. Maar dat komt vooral doordat je het ‘eigen’ wilt maken. Er komt hier en daar een andere kleur op de muur, we hebben een aantal meubels vervangen en de zolder is inmiddels opgedeeld in twee slaapkamers en een gigantische vliering voor extra bergruimte. Mijn vriend voelde zich redelijk snel thuis. Bij mij heeft het zeker twee maanden geduurd. Maar het is geland. Ons huis is nu thuis.”

Ben je ook op huizenjacht, of heb je er eentje op het oog? Dan zit je misschien nog met veel vragen en kan het prettig zijn om een keer helemaal vrijblijvend met een makelaar te sparren. Dan krijg je meteen antwoord op vragen waar je nu mee rondloopt. Laat Makelaarsland jou terugbellen, je zit nergens aan vast.

Ja, ik wil sparren met een makelaar

 

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.