Makelaarskosten bij Makelaarsland

Door
Roos van Schaaijk
op

Eindelijk is er weer eens onderzoek gedaan naar makelaarskosten. Vorige week verstuurde Vereniging Eigen Huis een persbericht met tips voor huizenverkopers. Welke kosten mag een makelaar in rekening brengen? De NVM reageerde hierop.

VEH bekeek 100 makelaarsoffertes waaruit bleek dat de makelaarskosten gemiddeld 1,38% van de verkoopprijs liggen. De hoogste courtage die VEH tegenkwam was 2,12%, de laagste 0,5%. Bij een kwart van de offertes is sprake van een vaste vergoeding, die uiteen liep van €1.500 tot maximaal €7.000 voor de verkoop van een woning. Ook werden bonusafspraken aan de kaak gesteld. De NVM reageert: “Dat betekent overigens niet dat consumenten voor een dubbeltje op de eerste rij kunnen zitten, goedkoop is vaak duurkoop.”

Makelaarskosten bij Makelaarsland

Is dat zo? Zit je als verkoper verkeerd als je kiest voor een zogenoemde ‘vaste-prijs-makelaar’ die zijn diensten aanbiedt voor minder dan €2.000? Wij vinden van niet. Vorige maand vierden wij 15 jaar Makelaarsland juist vanwege deze succesvolle strategie: een vast en laag tarief voor élk huis, ongeacht de plaats en ongeacht de waarde van de woning. Wij weten zeker dat ónze service niet alleen voordeliger is voor de portemonnee, maar ook voor de klantervaringen. En ook een lekkere bijkomstigheid; vaste-prijs-makelaars verkopen beter dan courtagemakelaars, blijkt uit dit onderzoek.

Kies de service die het best bij jou past

Elk huis is anders en elke verkoper ook. Heb je tijd, wil je kosten besparen en leid je mensen liever zelf rond? Kies dan Makelaarsland Online. Voor onze verkopers die alles uit handen willen geven is Makelaarsland Lokaal de beste keuze. Wat je ook kiest, je betaalt een vast tarief. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

Zelf de bezichtigingen doen: Zaken als de waardebepaling, juridische rompslomp, woningfotografie, meetrapport, onderhandelingen en de koopovereenkomst regelt Makelaarsland natuurlijk.

De bezichtigingen ook uit handen geven: De meest complete dienstverlening tegen de laagste kosten. De verkoop wordt van A tot Z door jouw eigen Makelaarsland Agent verzorgd, óók de bezichtigingen.

Wat zijn de makelaarskosten?

Zoals gezegd betaal je bij Makelaarsland geen courtage maar een vast tarief, ongeacht de waarde van de woning. Als je de bezichtigingen zelf doet, is dit € 1.500 all-in. Kies je voor de persoonlijke aanpak van onze lokale Makelaarsland Agent, dan is dit € 2.950 all-in. Dan worden ook de bezichtigingen uit handen genomen.

Wil je meer weten over onze dienstverlening en onze makelaarskosten? Vraag dan een informatiegesprek aan en wij leggen je alles heel graag uit!

Informatiegesprek aanvragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.