Kan een goedkope makelaar net zo goed zijn als een duurdere?

Bij het verkopen van uw huis wilt u natuurlijk de hoogste verkoopprijs. Het is alleen jammer dat daar ook meestal de courtage aan gekoppeld is. De kosten van de makelaar worden berekend in een percentage van de verkoopprijs, veelal exclusief BTW. Hoe hoger de verkoopprijs is, des te hoger zijn de makelaarskosten.

Dit kan ook anders. De makelaars van Makelaarsland hanteren een vast en laag tarief van € 1286 zodat u van tevoren duidelijk weet waar u aan toe bent. Bovendien is dit tarief inclusief BTW. Uw huis verkopen met Makelaarsland kunt u dus duizenden euro’s schelen.

Waarom zo goedkoop?

Dit vaste en lage tarief is onder andere mogelijk doordat u zelf de bezichtigingen zelf begeleidt. Wie kent uw huis en buurt immers beter dan uzelf? Het begeleiden van bezichtigingen is een tijdrovende bezigheid voor de traditionele makelaar, omdat die vaak ook nog reistijd heeft. Bij Makelaarsland zal uw NVM makelaar er alles aan doen om de beste resultaten te behalen bij de verkoop van uw huis. Dus snel verkopen tegen de beste verkoopprijs. Door de expertise van uw makelaar te benutten, zal het u uiteindelijk veel meer opleveren dan dat het u aan courtage gekost heeft. Zo krijgt u dezelfde kwaliteit in de begeleiding van de verkoop, maar dan van een goedkope makelaar.

 

Jeroen Stoop vertelt het verhaal achter Makelaarsland.

Makelaarsland is een goedkope makelaar

De goedkoopste makelaar bent u natuurlijk zelf. Onderschat echter niet wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van uw woning. Makelaars hebben alle expertise en juridische kennis in huis en weten precies wat er allemaal moet gebeuren bij de verkoop van uw woonhuis. Wilt u wel één van de goedkoopste makelaars, maar met alle kennis en expertise, dan is Makelaarsland de beste keus. U doet wat u het beste kunt, namelijk de beschrijvende tekst, foto’s en bezichtigingen. U heeft jarenlang met plezier in uw koophuis gewoond en u kunt er meer over vertellen dan welke makelaar dan ook. Alle andere zaken, waarbij een makelaar onmisbaar is, regelt de makelaar van Makelaarsland voor u.

Makelaarsland is niet alleen een goedkope makelaar omdat u enkele zaken zelf verzorgt, maar ook omdat de makelaars landelijk werken. Hierdoor profiteert Makelaarsland van schaalvoordelen. De efficiënte online en telefonische werkwijze van Makelaarsland scheelt enorm in de kosten; vooral op de kantoorruimte en overhead. Zo betaalt u geen onnodige kosten.

Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars

In onderstaande grafiek kunt u Makelaarsland ten opzichte van andere makelaars vergelijken. De grafiek vergelijkt Makelaarsland met traditionele makelaars, die u ook de verkoopbrochure, het te koop bord en de bezichtigingen uit handen nemen, maar u om die reden ook een flink hogere makelaarscourtage berekenen. Wilt u weten wat u op de verkoop van uw huis bij Makelaarsland bespaart op de makelaarskosten?

Bereken wat u kunt besparen

Wat kost het verkopen van een huis bij Makelaarsland?

Het tarief van Makelaarsland staat vast. Een huis verkopen via Makelaarsland kost € 1.286 (incl. BTW). Het tarief is veel lager dan de kosten van een traditionele makelaar. Dat komt ook doordat de taken van de makelaar worden verdeeld tussen de makelaar en uzelf. Er is namelijk een aantal dingen dat u zelf beter kunt dan een makelaar. Neem de bezichtigingen; wie kan er nu beter potentiële kopers rondleiden door uw woonhuis dan uzelf? En wie kent de buurt beter? Zo combineert Makelaarsland het beste van twee werelden en zijn Makelaarsland en u samen de goedkoopste makelaar.

Veel gestelde vragen

Wat krijg ik voor die € 1286?

Alle veelgestelde vragen