Makelaarsland ervaringen: Hoe presenteren we ons huis?

Door
Makelaarsland
op

Woningverkoper Annemarie Barbier schrijft over haar Makelaarsland ervaringen. Wij volgen haar tijdens het gehele verkooptraject; van het maken van een keuze voor een makelaar, tot de eerste bezichtiging en het (hopelijk snel) vinden van een serieuze koper.

Het besluit is genomen, we gaan verhuizen richting het werk van mijn man. Dan volgt al gauw de vraag: Hoe presenteren we ons huis in woord en beeld op funda? Tien jaar geleden, toen we ons vorige huis verkochten, waren een korte beschrijving en een paar foto’s gemaakt door de assistente van de makelaar nog voldoende. Nu gaat het er heel wat professioneler aan toe. Hoe pakken we dat aan?

Als tekstschrijver maak ik natuurlijk zelf de beschrijving. Ik neem de lezer mee door ons huis, vertel de belangrijkste details en geef aan wat de mogelijkheden zijn.  De beelden laten we graag aan een ervaren woningfotograaf over.

Makelaarsland ervaringen

Fotosessie 1

Op een maandag in juni hebben we een afspraak met een fotograaf, in het weekend zorgen wij voor een keurig huis. Ik vraag mijn schoonzusje om te helpen. Ze heeft een goede kijk op interieur en ziet meteen dat een gele schaal in de keuken niet matcht met de kleur van de kastjes. Een traditioneel Zwitsers masker, gemaakt van een stuk hout met koeientanden en paardenhaar, stopt ze met de woorden ‘te eng’ in de kast.

Onder het motto leeg – leger – leegst verdwijnen planten van vensterbanken, de broodrooster van het aanrecht en foto’s van de muren. Nog even snel een kastje verven en wat vlekken wegwerken. Ondertussen zorgen mijn man en de kinderen voor de buitenboel. Ze maaien het gras, vegen het terras en snoeien struiken bij.

Als de fotograaf komt, zien huis en tuin er picobello uit. Gelukkig hoef ik zelf die dag niet op de foto, ik ben bekaf van alle inspanningen.

Fotosessie 2

Met de wisseling van makelaar breiden we de woningpresentatie uit met 360°-foto’s, een video en een drone-foto. Dat betekent nog een keer een rondje ‘huis en tuin’. Ik zal het niemand aanraden om de woningpresentatie in twee etappes te doen, maar ik ben reuze blij met het resultaat.

Met de voordeur op de eerste verdieping en de achterdeur op de begane grond heeft ons huis een bijzondere indeling, en dat wordt duidelijk op de video. Mijn persoonlijke favoriet is de drone-foto, die ook de startfoto bij funda wordt. “Het lijkt wel een nederzetting van de Galliërs”, appt een vriend. En inderdaad, met huis, garage, tuinhuis en kas omheind door hagen, met boomgaard en maïsveld naast ons terrein en Leerdam aan de overkant van de rivier, geef ik hem gelijk.

De taxateur en de makelaar

De filosofie van Makelaarsland is ‘samen je huis verkopen’. Wij doen wat we zelf kunnen, zij bieden professionele expertise waar nodig. En dat gaat snel. Een dag na onze aanmelding bij Makelaarsland belt een van de regionale taxateurs om een afspraak te maken. Weer twee dagen later loopt hij met een deskundige blik door huis en tuin, en de dag daarna is zijn rapport toegevoegd aan het digitale woningdossier in MijnMakelaarsland.

Nu wordt het tijd voor de laatste stap: overleg met makelaar Mitch van Makelaarsland. Met een druk op de knop ‘Ik ben klaar voor verkoop’ geven we hem het signaal dat we zover zijn. Binnen een dag belt hij met complimenten over de woningpresentatie. Hij adviseert over de vraagprijs, ik overleg nog even met mijn man en we hakken de knoop door. Morgen op funda, dus vanavond nog het bord van Makelaarsland in de tuin zetten.

Wie komt hier wonen?

Soms vraag ik me af wie de volgende bewoners zijn van onze woning. Een gezin met kinderen? Een stel met een bedrijf aan huis of plannen voor een bed & breakfast? Mensen uit de regio, die houden van het weidse uitzicht? Of juist mensen uit de randstad die kiezen voor meer rust en ruimte en een hele centrale ligging?

Wie er ook komt, ik hoop dat ze net zo veel van deze plek gaan houden als wij.

Benieuwd geworden naar de woning van Annemarie Barbier. Bekijk de woningpresentatie van haar woning in Asperen.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.