Makelaarsland ervaringen: Makelaar kiezen

Door
Makelaarsland
op

Monique van Setten schrijft als woningverkoper over haar ervaring met Makelaarsland. Wij zullen haar de komende weken volgen tijdens haar gehele verkooptraject. Zij zal onder anderen schrijven over het maken van een keuze voor een makelaar, tot het tekenen van de leveringsakte bij de notaris. Deze eerste blog van Monique gaat over de grote en moeilijke beslissing om haar huis in de verkoop te zetten.

Gezocht: nieuwe bewoner voor fijn (t)huis

Het begon met een droom, een wens, een andere plek. Ooit, misschien, of nu? En dan maanden van wikken en wegen, soms wat meer, soms wat minder. Nu is het een feit, de eerste ‘hindernis’ is genomen: ons huis gaat in de verkoop!

Ons huis, waarop we, na de eerste bezichtiging, meteen op slag verliefd waren.  Ons huis, dat de afgelopen 11 jaar ons fijne thuis is geworden. Begonnen met z’n tweetjes, vertrekken met z’n viertjes. Verjaardagen, feestjes en geboortes vierden we er. Bijna iedere ruimte hebben we onder handen genomen en naar onze smaak gemoderniseerd. Aanhangers met puin, waaronder vele schrootjes(!) gingen eruit. Hout, potten verf en rollen behang er weer in. En nu het af is, vertrekken we. Met een dubbel gevoel, dat wel.

Na deze eerste hindernis volgde de tweede: welke makelaar gaat ons huis verkopen? De makelaars die we spraken waren enthousiast over onze woning. Wij waren minder enthousiast over de kosten die ze vragen voor hun diensten. De keuze voor een internetmakelaar was, na kort speurwerk, dan ook snel een feit.

Gevonden: slimme internetmakelaar met kennis van zaken tegen lage kosten

Met succes verkochten twee familieleden al eerder hun woning via Makelaarsland. Dat vergemakkelijkte onze keuze enorm. De lage kosten, de duidelijke (en weet ik nu, snelle) informatievoorziening en de mogelijkheid om zelf de bezichtigingen te doen gaven voor ons de doorslag in het maken van een keuze.

We meldden ons huis op vrijdagmiddag aan voor de verkoop. Dit deden we via mijnmakelaarsland.nl. Gebruiksvriendelijk en met alle informatie voorhanden. Meteen zagen we ook wie onze makelaar werd (dat maakt de verkoop ‘echt’). Maandagmiddag werden we al gebeld door een vriendelijke medewerker om de aanmelding door te nemen! Heel fijn, want als het dan eenmaal besloten is, dan ook maar zo snel mogelijk. Dit was een prettig gesprek met ruimte voor allerlei vragen, zo ervoeren we. De snelheid waarin alles verloopt vinden we echt een grote plus! Binnen één week na aanmelding de fotografe (daarover in m’n volgende blog meer) en binnen één week na bevestiging stond de taxateur al op de stoep! Deze laatste gaf ons nog wat handige tips ter verbetering en taxeerde onze woning op een mooi bedrag.

Nu wachten we met smart op de foto’s en kijken we uit naar de volgende leuke en spannende ‘hindernissen’ die we nog moeten nemen samen met Makelaarsland. Wordt vervolgd…!

Meer weten? Lees hier alle Makelaarsland ervaringen.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.