Makelaarsland ervaringen: NVM Open Huizen Dag

Door
Makelaarsland
op

Afgelopen zaterdag was het de NVM Open Huizen Dag en ook blogger Simone en haar man meldden hun woning voor deze editie aan voor deelname. Erg spannend, want voor je het weet loopt het storm of komt er helemaal niemand. In blog #2 van Simone lees je haar ervaring tijdens deze dag.

Een paar dagen voor de open huizen dag en vlak ná onze prijsverlaging van 105.500 k.k. naar 100.000 k.k. kregen we ineens twee aanvragen voor een bezichtiging. Super handig hoe Makelaarsland deze doorgeeft; je wordt bij een aanvraag direct op de hoogte gebracht. We konden beide bezichtigingen op dezelfde dag plannen. De een zou s’middags om 13:00 uur komen en de ander om 16:45 uur. Ideaal, want zo hebben we voor beide personen voldoende tijd voor een rondleiding door ons leuke appartement en kunnen ze bijna zo lang blijven plakken als ze zelf willen.

Untitled

De eerste bezichtiging

De dagen voorafgaand aan de bezichtigingen gingen we weer eens grondig door het huis. Best handig van die bezichtigingen, je gaat namelijk weer even heel kritisch naar je inrichting kijken. We hebben dan ook weer een boel spullen weg gegooid of opgeruimd waarvan we dachten dat het toch niets zou toevoegen aan onze woning. Scheelt straks weer met verhuizen.

Donderdagmiddag iets voor 13:00 uur stond de eerste kijker op de stoep. Ik had van te voren wat brochures geprint met extra informatie die wij zelf nog hebben geschreven, en in de handige mapjes gestopt die Makelaarsland aan ons had opgestuurd.

Mijn man heeft hem rondgeleid en hij was vrij kritisch. Hij kent het appartement gelukkig goed en kon iedere vraag goed beantwoorden. Toch is zo’n kritische kijker dan best even moeilijk. Het is lastig het je niet persoonlijk aan te trekken. Na ongeveer drie kwartier was de bezichtiging klaar en vertrok de eerste kijker weer. Onze vuurdoop gehad!

Bezichtiging nummer 2

Om kwart voor 5 s ‘avonds stond de tweede kijker met haar partner op de stoep. Een leuk stel en een stuk minder kritisch dan de eerste persoon. Ik hoorde een boel positieve geluiden uit iedere kamer komen. Ook deze bezichtiging duurde weer ongeveer een halfuur tot drie kwartier. Mijn man wist mij me te vertellen dat deze mevrouw zaterdag, op de NVM Open Huizen Dag, graag terug wilde komen.

We waren er erg blij mee maar probeerden wel een beetje pas op de plaats te houden. Een tweede bezichtiging is vaak positief maar natuurlijk nog steeds geen garantie tot verkoop. We zouden wel zien wat er zaterdag zou gebeuren.

NVM OHD 3okt Landingspagina

De NVM Open Huizen Dag

Om 11:00 uur startte zaterdag de open huizen dag en wij waren stipt om 11:00 uur klaar om de eventuele kijkers te verwelkomen. We hebben in huis weinig aangeraakt sinds we de week ervoor zo grondig hadden opgeruimd en schoongemaakt. We gingen er eigenlijk zonder al te veel verwachtingen in. Om kwart voor 12 ging ineens de bel! Zou dat die mevrouw zijn die een tweede keer terug wilde komen? Op ons intercomsysteem met camera zagen we dat het om andere mensen ging. Wat leuk!

Het was een stel dat heel geïnteresseerd leek in de woning. Het is lastig om mensen te peilen tijdens een bezichtiging. Iedereen is heel enthousiast maar als ze in de auto zitten kunnen ze tegen elkaar zeggen dat dit het absoluut niet is. Ik heb liever dat ze dat dan ook tegen ons zeggen. Dan weten we een beetje waar we aan toe zijn.

En toen werd het ineens heel erg stil. De tijd tikte langzaam voorbij. Iedere auto die door de straat reed kon een potentiële kijker zijn. Maar het bleef stil en om 15:00 uur was de NVM Open Huizen Dag toch echt voorbij. Helaas was het stel dat voor een tweede keer terug wilde komen in tijdnood gekomen. Met hen maken we binnenkort hopelijk een tweede afspraak!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.