Makelaarsland ervaringen: (terug) naar Zwolle

Door
Makelaarsland
op

In september is het een jaar geleden dat Simone en haar partner wisten dat ze ouders zouden gaan worden. Een ontzettend spannende periode brak aan en in juni 2015 is in Arnhem hun kerngezonde zoon geboren. Het appartement moet worden verkocht en dit doet zij met Makelaarsland. In haar allereerste blog lees je haar eerste ervaringen.

Ik ben een paar jaar geleden bij mijn partner ingetrokken. Hij woonde hier toen nog maar net en is vanuit Zwolle gewoon in Arnhem komen wonen. Hij wilde graag ergens anders wonen dan in de stad waar hij is opgegroeid. In Arnhem vond hij het perfecte appartement, niet wetende dat ik kort daarna zijn leven in zou wandelen. Hij is geboren en getogen in Zwolle en ik kom oorspronkelijk uit Deventer. Het ligt allemaal in een redelijk rechte lijn onder elkaar en daarom is de afstand tussen onze vrienden en familie in desbetreffende steden ook nog goed te overbruggen.

Door mijn zwangerschap besefte we ons dat we, ondanks de prettige afstanden tussen eerder genoemde steden, misschien toch wel weer graag terug willen naar onze geboorteplaatsen. Na lang wikken en wegen hebben we besloten Arnhem te gaan verlaten en naar Zwolle te verhuizen. Een plek waar we onze zoon willen laten opgroeien en waar hopelijk nog andere kindjes bij zullen komen. Een plek waar de opa’s en oma’s in de buurt wonen en waar de afstand tot Deventer praktisch hetzelfde blijft als die met Arnhem.

Makelaars over de vloer

Maar ja… wij kunnen helaas niet de boel inpakken en maar gewoon gaan. Daarvoor moet eerst ons huidige appartement in Arnhem verkocht worden. Rond de 20e week van mijn zwangerschap hadden we een aantal makelaars over de vloer waar we een goede klik mee hadden maar waarvan de makelaarsprijzen ons behoorlijk tegen vielen. Mede door die tegenvallers hebben we het even een tijdje laten rusten zodat we ons konden focussen op de komst van ons eerste kindje.

Toen ik in juni bevallen was kwam het verkopen van het appartement al weer redelijk snel ter sprake. Nu des te meer beseften we ons dat dit niet de plek gaat zijn waar wij onze kinderen helemaal groot willen brengen. Zo lang onze zoon zich nog niet zelf kan voortbewegen is het prima te doen, maar als hij straks gaat kruipen en lopen willen we gewoon heel graag een mooie tuin hebben waar hij kan vallen en opstaan.

De eerste Makelaarsland ervaringen

Mijn partner ontdekte op een gegeven moment Makelaarsland. We bespraken de voordelen, zoals zelf de bezichtigingen doen, zelf teksten schrijven, zelf foto’s aanleveren en natuurlijk het prijskaartje. Want wow, dat scheelde nogal met de makelaars in Arnhem die wij gesproken hebben! We hakten snel de knoop door, dit moest het worden en met Makelaarsland wilden we graag in zee. Voordat we ons definitief zouden inschrijven zochten we nog naar wat Makelaarsland ervaringen op internet. Eigenlijk is iedereen heel erg positief en dat trok ons definitief over de streep. Mijn partner is de contactpersoon voor Makelaarsland en schreef onze woning in via de website.

We vulden een aantal checklists in en maakten een afspraak met een taxateur en fotograaf. Ik ben zelf kinder- en gezinsfotografe en dus niet gespecialiseerd in woningfotografie. Ik had het best zelf kunnen doen, maar we wilden graag foto’s die ons huis goed en duidelijk laten zien en ik had het idee dat iemand gespecialiseerd in woningfotografie dat het beste kon bereiken. De foto’s zijn ons visitekaartje, dus dat moest gewoon goed zijn.

Afspraak met taxateur en fotograaf

We konden de taxateur en de fotograaf op dezelfde dag plannen. Enorm handig, want dan hadden we alles achter de rug en kon het echte werk gaan beginnen. Het gesprek met de taxateur was erg prettig en duidelijk. Een vriendelijke dame die door het huis is gelopen om het alles te bekijken. Per mail ontvingen we een paar dagen later de geadviseerde verkoopprijs. We hadden daar zelf al rekening mee gehouden dus de prijs van de taxateur kwam goed overeen met onze verwachtingen. Een uurtje na de afspraak met de taxateur was ook de fotograaf er.

Het was die dag bloed heet en we hebben van hot naar her gelopen om alle kamers zo representatief mogelijk te maken. Onze zoon hebben we voor het gemak die ochtend in de kinderwagen laten slapen, want zijn kamertje moest natuurlijk ook op de foto. De fotograaf nam rustig de tijd en heeft een paar dagen later prachtige foto’s afgeleverd. We vinden ons huis al erg leuk maar op de foto’s kwam het pas echt goed tot zijn recht. Fantastisch!

Wachten op de eerste bezichtigingen

Inmiddels staat het appartement te koop en wachten we (on)geduldig op bezichtigingen. We zitten er heel realistisch in maar kunnen stiekem niet wachten om hier weg te gaan en om in Zwolle verder te gaan. Op 3 oktober is de open huizen dag en daar doen wij aan mee. Spannend, want op het moment dat de bel gaat kan daar zomaar eens dé koper voor de deur staan die ons naar Zwolle stuurt.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.