Makelaarsland ervaringen: Verkocht Onder Voorbehoud!

Door
Makelaarsland
op

Om haar Makelaarsland ervaringen te delen, schrijft verkoopster én blogger Monique van Setten over alle fases van het verkoopproces van haar woning. Van het moment dat het te koop bord de tuin in gaat, naar het tekenen van de koopovereenkomst. Ook benieuwd wat er gebeurde na de eerste bezichtiging die zij zelf begeleidde? Lees hier haar vierde blog!

Omdat beide kijkers een voorstel hebben gedaan, overleggen we met Jeroen -onze makelaar- hoe we nu verder gaan. Hij stelt voor om beide kijkers een eenmalig eindvoorstel te laten doen. Hiervoor hebben ze 24 uur de tijd.

De spanning stijgt

Die nacht doen wij geen oog dicht. Behalve dat het erg heet is geweest die dag, met als gevolg geflits en gedonder de hele nacht door, zijn we erg opgetogen en benieuwd naar wat beide kijkers gaan doen. Blijven ze bij hun voorstel of gaan ze hun ontbindende voorwaarden misschien nog bijstellen? De tijd kruipt voorbij, 00.33…tik, 01.57 uur…tik, 03.16 uur… Meerdere malen speculeren we over de uitkomst en verbazen we ons over de snelheid waarin alles gaat… Af en toe vragen we onszelf zelfs even af of we geen spijt krijgen… Tik, tik 6.30 uur…. Tring! De wekker gaat. Lichtelijk vermoeid en nerveus starten we deze dag.

Het verlossende telefoontje

De dag kruipt voorbij en we wachten op het verlossende telefoontje. Wat wordt het? Blijdschap, verbazing, teleurstelling? Komt een nieuw begin in een andere woning nu dan echt zo snel dichterbij? Een klein half uurtje na ‘de deadline’ belt Jeroen mij op. De verbazing en blijdschap zijn enorm groot als hij het nieuws brengt.

Niet verwacht en toch gekregen, dat is het gevoel dat overheerst nadat we met hem ‘kiezen’ voor 1 van beide partijen. We zijn na slechts 6 dagen verkoop tot overeenstemming gekomen met 1 van de partijen. Ons huis is onder voorbehoud van financiering verkocht! Onderhandelen was niet echt aan de orde. We realiseren ons dat het een ontzettende luxepositie is om na zo’n korte verkoopperiode met 2 enthousiaste kijkers, ‘de beste’ te mogen kiezen. ’s Avonds toasten we hierop door met ons gezin uit eten te gaan en de dag (een stuk relaxter) af te sluiten.

In mijn laatste blog lees je hoe het verdergaat na deze dag! Daarin blog ik over de ‘obstakels’ die we tegenkomen voordat we de kopers (weer) ontmoeten om het koopcontract te tekenen, de weken die volgen waarin de financiering geregeld moet worden en tenslotte natuurlijk, waar het allemaal om draait bij de verkoop: de overdracht bij de notaris en de verhuizing! Tot snel!

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.