Makelaarsland gaat zelfstandig verder

Door
Sophie van Gorsel
op

Makelaarsland, de grootste digitale NVM-makelaar van Nederland, beoogt zelfstandig verder te gaan buiten grootaandeelhouder ING. Het nieuwe bestuur bestaande uit Gijs van Wijgerden en Ivor Brevé is voornemens alle klanten en medewerkers van Makelaarsland over te nemen van grootaandeelhouder ING. De dienstverlening aan klanten wordt daarmee onveranderd voortgezet. De overname is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad. De nieuwe eigenaren willen Makelaarsland de komende tijd verder digitaliseren.

Van Wijgerden spreekt van gezonde wedstrijdspanning: “Werken met ING heeft Makelaarsland veel voordelen opgeleverd. Dankzij die samenwerking heeft het bedrijf zich verder kunnen ontwikkelen en is nog steeds één van de grootste spelers in de Nederlandse makelaardij.” Brevé vervolgt: “Tegelijkertijd zien wij kansen om Makelaarsland nog beter te laten aansluiten op de behoefte van consumenten. We gaan de komende jaren nog meer inzetten op digitalisering om zo onderscheidend te blijven in een uitdagende markt waar de concurrentie hoog is. Zelfstandigheid geeft ons daartoe de ruimte.”

Transparantie vergroten

Makelaarsland werd in 2005 opgericht met als doel de woningmarkt op te schudden en is uitgegroeid tot de grootste digitale makelaar van Nederland. Via Makelaarsland kunnen consumenten deels zelfstandig of vrijwel volledig ontzorgd met persoonlijke begeleiding van een makelaar, de woningmarkt op om een huis te verkopen of te kopen. Dankzij de digitale omgeving en een groot netwerk van lokale makelaars bedient Makelaarsland klanten voor de Nederlandse woningmarkt. Het bestuur ziet met name door verdere digitalisering een belangrijke rol: “Door verder te digitaliseren geven we klanten meer regie en kunnen wij de koper en verkoper nog meer ontzorgen rondom de aan- of verkoop van hun woning. Bovendien is verdere digitalisering een drijver van transparantie waardoor aan -en verkopers meer zicht krijgen op het hele aan- en verkoopproces.”

Samenwerking

In 2018 heeft ING een meerderheidsbelang genomen in Makelaarsland met als voornaamste doel om de customer journey van een huizenkoper uit te breiden en daarmee hypotheekleads te genereren. Na de overname door het nieuwe bestuur zal er nog wel een samenwerking blijven bestaan tussen voormalig grootaandeelhouder ING en Makelaarsland.

Over Makelaarsland

Makelaarsland is de grootste digitale NVM-makelaar van Nederland en helpt klanten bij het verkopen en kopen van huizen. Klanten betalen voor de diensten van Makelaarsland een vast laag tarief, ongeacht de waarde en ligging van de woning. Sinds de oprichting in 2005 heeft Makelaarsland meer dan 54.000 huizen verkocht en aangekocht.

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.