Het NEN2580 meetrapport; hoe maken wij dat?

Door
Roos van Schaaijk
op

Een NEN2580 meetrapport is van belang als je je huis gaat verkopen. Natuurlijk wil je dat deze op de markt gezet wordt met een exacte berekening van de woonoppervlakte van jouw woning, logisch. Kopers willen ook weten of hun bank wel in hun potentiële nieuwe huis past!

Het is van groot belang dat het inmeten goed wordt uitgevoerd, op basis van de NEN2580 meetinstructie. Daarom werken we bij Makelaarsland met scanners die op de centimeter nauwkeurig de maatvoering van elk huis vastleggen.

Inmeten van een woning met een laserscanner

Voor het maken van het NEN2580 meetrapport* en de plattegronden, loopt de fotograaf van onze partner Zien24 rond met een scanner. Deze scanner straalt 43.000 laserpunten per seconden uit. Op basis van deze scan worden het meetrapport en de plattegronden gebaseerd.

Een voordeel van deze methode is dat we veel betere plattegronden kunnen maken dan ooit tevoren. Dit komt door de nauwkeurigheid en daarmee betrouwbaarheid van de scanner. Nog een voordeel is dat de wendbaarheid en de snelheid van de scanners ervoor zorgen dat we elke woning van welke grootte dan ook, sneller en secuurder kunnen opmeten. Met de live view kunnen we tijdens het meten direct zien of alle ruimtes goed zijn ingemeten. Zo hoeven we bijvoorbeeld niet terug naar de woning als er een enkele maat mist.

Wat levert de scanner op?

Onze scanners creëren een zogenaamde Pointcloud. Dit is een 3D-model dat is opgemaakt uit de miljoenen laserpunten die worden gemaakt met behulp van onze scanner. Volledig geautomatiseerd, snel, compleet en bovenal nauwkeurig.

Het resultaat is een gedetailleerd meetrapport en op basis hiervan maken wij vervolgens standaard 2D en 3D plattegronden op. Dat is ook nog eens handig voor de kopers, want er wordt vaak naar gevraagd voor de financiering van een woning.

*Het meetrapport is een officieel meetrapport gebaseerd op de meetinstructie NEN2580 en goedgekeurd door de NVM.

Wil je meer informatie over het te koop zetten van jouw huis of heb je vragen over woningfotografie? Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Ja, ik wil graag een informatiegesprek

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.