Opbergideeën voor tassen en accessoires

Door
Leonie Van der Laan
op

Kom jij om in de tassen, sjaaltjes, handschoenen en riemen? Je kunt ze natuurlijk allemaal samen in één grote lade gooien, maar dat is niet altijd het meest praktisch. Een grote mom bag bijvoorbeeld, wil je altijd bij de hand hebben, net als je lievelingshandtas. En die riempjes allemaal door elkaar gooien? Ook dat is natuurlijk ook geen optie. Om je huis opgeruimd en georganiseerd te houden, geven we je dan ook graag de beste opbergtips voor al jouw accessoires. Zo hoef je nooit meer op zoek naar je lievelingsitem en hou je overzicht.

Opbergtips voor tassen

Wist je dat de gemiddelde vrouw zo’n 15 tassen heeft? Dat lijkt veel, maar als je al je handtassen, shoppers, clutches, heuptasjes en boodschappentassen meerekent, kom je daar natuurlijk makkelijk aan. Het handigste is om een selectie te maken van de tassen die je vaak gebruikt. Deze kun je bij de kapstop of naast je kledingkast in een lade of rieten mand stoppen, en de leukste modellen hang je aan een haakje aan de muur. Zeker kleurrijke handtasjes doen het goed als muurdecoratie, net als een hippe teddy tas van bijvoorbeeld wallabag.nl.

De tassen die je minder vaak gebruikt kunnen prima allemaal bij elkaar, bijvoorbeeld in een opbergbak op wieltjes onder je bed, een lade waar je minder goed bij kunt of zelfs een grote mand bovenop je kledingkast.

Opbergtips voor riemen

Riempjes, je kunt er niet genoeg van hebben, toch? Waarschijnlijk ben je geneigd ze allemaal door elkaar te gooien, maar doe dat dan wel op een slimme manier. Kies bij voorkeur een ondiepe lade en maak een vakverdeling, zodat elk riempje zijn eigen vakje heeft. Daarna netjes oprollen natuurlijk, zodat elk riempje zijn vorm behoudt. Wat ook erg leuk is, is een klein kapstokje met allemaal losse, smalle haakjes. Daaraan kun je al je riempjes ophangen, waardoor je tevens veel overzicht hebt. Dit kan aan de muur, maar waarom niet gewoon aan de binnenkant van je kledingkast?

Opbergtips voor sokken en ondergoed

Ook sokken en ondergoed ogen al gauw rommelig als je alles door elkaar gooit. Ook hierbij geldt dat het er niet alleen leuk uitziet als je het netjes ordent, maar je zo ook gemakkelijk die ene beha terugvindt. Je beha’s berg je daarom het beste allemaal samen op, waarbij je ze in hun geheel in een lade neerlegt, waarbij de cups over elkaar heen laat vallen. De slips vouw je in drieën, waarna je ze naast je beha’s op losse stapeltjes legt, van liefst niet meer dan drie stuks.

Bij sokken kunnen we alleen maar zeggen: vouw ze per paar in elkaar en geef hoge sokken, sneakersokjes, sportsokken en panty’s elk hun eigen mandje.

Opbergtips voor sjaals en handschoenen

Het ligt voor de hand om sjaals en handschoenen allemaal door elkaar te gooien, maar wist je dat er speciale opbergers voor bestaan? Dit zijn bijvoorbeeld hangende sjaalopbergers met allemaal lussen, waar je je sjaals doorheen kunt steken. Super handig, net als speciale kleerhangers met allemaal losse haakjes eraan, zodat je meerdere sjaals kunt ophangen die zo samen weinig plek in beslag nemen. Ook als je kastruimte hebt kun je niet alleen sjaals, maar ook handschoenen gemakkelijk opbergen. Ga in dat geval voor rekjes met allemaal losse vakjes, waar je alles per stuk insteekt. Zo heb je altijd al je sjaals en handschoenen bij de hand, zowel voor jezelf als de rest van je gezin.

 

Ook leuk om te lezen van Leonie: De mooiste wooninspiratie uit Portugal

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.