Restylen van je huis voor verkoop: de slaapkamer

Door
Makelaarsland
op

Hoe krijg je kijkers letterlijk over de drempel van je slaapkamer? Dat is de belangrijkste vraag die je je moet stellen wanneer je je slaapkamer klaar maakt voor de verkoop. Verkoopstyliste Ghislaine van Delden van Stage of Styling geeft tips die je helpen richting een snellere verkoop en een betere prijs.

Laat kijkers niet hangen op de drempel

Je slaapkamer is een van de meest persoonlijke ruimtes van het huis. Het is altijd een beetje gênant om ‘zomaar’ iemands slaapkamer in te lopen en eens goed rond te kijken. Je zal eventuele kopers dus écht een handje moet helpen om inderdaad die kamer in te lopen. Alleen zo kunnen ze zien dat het raam een heerlijk uitzicht heeft en dat er grote vaste kasten zijn bijvoorbeeld. Je wilt niet dat ze blijven hangen op de drempel met een opgelaten gevoel omdat ze ‘jouw domein’ niet durven te betreden.

slaapkamer voor Rommelige slaapkamer voor de restyling

 

De hamvraag is dus: hoe doe je dat? Hoe krijg je ze over die drempel? Het antwoord is eenvoudig. Door de kamer zo neutraal mogelijk te maken. In looks én in geur! Want ook dat laatste is super belangrijk. Geef kijkers het gevoel dat ze een frisse, luxe hotelkamer binnen stappen. Dat geeft ze meteen het gevoel dat ze er willen slapen, en dat moet je hebben!

slaapkamer na ‘Hotelwaardige’ slaapkamer na de restyling

Restyle óók de geur

Wat maakt een slaapkamer een hotelkamer? Om te beginnen moet het bed strak opgemaakt zijn. Liefst met een sprei en niet twee verschillende dekbedden. Kies voor een lichte kleur, dat maakt de ruimte lichter en dus groter. Handig in een kamer die vaak gedomineerd wordt door een tweepersoonsbed.

Symmetrie is het geheim

Zet het bed op een ‘instapklare’ plek en zorg voor symmetrie in nachtkastjes en lampjes. Ruim de nachtkastjes helemaal leeg. Ruim verder alles op. Geen wasmand in de hoek, geen badjassen aan een haak, geen sloffen onder het bed. Alles weg, weg, weg. Privéfoto’s zijn ook een no-go in de slaapkamer, je wilt je in deze ruimte geen voorstelling maken van de bewoners van het huis. Wat wel mag is een neutraal schilderij of posters met (vriendelijke) teksten bijvoorbeeld.

Een kleurtje mag heus

Ook een kleur op de muur is geen probleem zoals je op de voor- en nafoto ziet. Veel verkoopstylistes zeggen dat je alles maar wit moet verven. Ik beweer het tegenovergestelde. Een kleurtje, mits neutraal, kan een ruimte extra sfeer en warmte geven. Zou je de muur in de slaapkamer op de foto wit maken is het wel een heel sfeerloos geheel. Niet uitnodigend. Let met kleur wel op dat het bijzonder neutrale kleuren zijn. Een felle aqua blauw was al minder geschikt geweest, net als donkerblauw of oranje, rood, roze en paars. Hou het veilig met rustige tinten grijs, blauw en beige. Zo maak je er een slaapkamer van waar iedereen zich prettig voelt, en dan hoeft het niet eens je smaak te zijn.

Enneh, vergeet je niet te luchten?

Na dit blog te hebben gelezen en jouw slaapkamer ‘bezichtiging-ready’ gemaakt te hebben, kom maar op met die kijkers! Zo doe jij zelf de bezichtigingen:

Bekijk de video (1.32)

Geschreven door: Stage of Styling

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.