Restylen van je huis voor verkoop: De woonkamer

Door
Makelaarsland
op

Inkopper: wanneer je je huis wilt verkopen, moet het er op z’n best uit zien. Maar dat is niet hetzelfde als op en top afgestyld. Wat het wel betekent? Verkoopstyliste Ghislaine van Delden van Stage of Styling geeft tips.

huis stylen voor verkoop

We gaan beginnen met de woonkamer, het restylen van je huis voor verkoop: Hoewel de opstelling van de woonkamer op de ‘voor’ foto ongetwijfeld heel knus is voor de bewoners, is het niet de meest voordelige voor de verkoop van het huis. Het ‘woont’ dan wel knus, maar het toont afgesloten en klein. En dat terwijl je als koper vooral vierkante meters wilt kopen; je wil ruimte voor je geld! Dat is dus wat je moet laten zien. Plaats je meubels daarom altijd zo, dat er een open ruimte ontstaat.

huis stylen voor verkoop Ruim ogende woonkamer na restyling

Zet niks in ‘de loop’

Geen bank die het zicht blokkeert en waar je omheen moet lopen. Zet ook geen stoel of side table in de loop. Dat werkt allemaal visueel als blokkade. Een kleed mag je best laten liggen, zeker als het een grote ruimte is, geeft dat warmte aan een zithoek. Spreekt voor zich dat het een fris kleed moet zijn en geen bevlekt exemplaar. Dan kan je beter kiezen om ook het kleed weg te halen of te investeren in een nieuwe.
Om de ruimte groter te doen lijken, is ook de stoel weggehaald. Zou hij bijvoorbeeld neergezet zijn op de oude plek van de bank zou hij de kamer alsnog afsluiten. Niet de bedoeling. Daarbij is het een donkere vlek op de foto en voegt het niets toe. Een nieuwe plek in huis of tijdelijk naar de opslag is de oplossing.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? We bellen je gratis en vrijblijvend terug.

Ja, bel mij terug

Restylen is schuiven

Door te schuiven met de meubels komt er geen meter bij, maar op het oog win je vierkante meters en daar gaat het om. Tweede grote verbetering is het licht! Trek rolgordijnen omhoog, schuif gordijnen naar de zijkant en laat licht zien. De jaloezieën zijn hier niet omhoog gedaan, maar wel open gedraaid om zo veel mogelijk licht binnen te laten. In dit huis was dat beter dan de jaloezieën op te trekken. Het geeft mooi diffuus licht en je ziet het huis aan de overkant niet meteen.

Wat fris gekleurde kussens op de bank geven de kamer een licht en sfeervol gevoel. Klaar voor de verkoop!

Lees hier nog meer tips om je kamers verkoopklaar te maken.

Geschreven door: Stage of Styling

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.