Tips voor de verkoop van je huis

Door
Makelaarsland
op

Het is eindelijk zo ver. Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden, en het enige wat jou nog scheidt van je volgende paleis is de verkoop van je eigen woning. Dit moet natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren. Daarom hieronder wat nuttige tips. Zo kan je nog sneller jouw huis verkopen!

Ruim alles goed op

Niemand hoeft te zien wat jij allemaal in huis hebt. Zorg er dus ook voor dat alle overbodige spullen in ieder geval uit het zicht zijn. Iets wat je al jaren niet meer hebt gebruikt kan makkelijk weg. Wil je het toch niet weggooien, huur dan een opslagruimte of zet het zolang ergens anders neer. Neem bijvoorbeeld de keuken. Niemand heeft interesse in vieze borden of restjes eten. Zorg er dus voor dat dit weg is. Een messenblok of waterkoker kan natuurlijk altijd, maar overdrijf het niet.

Zorg dat alles er goed onderhouden uitziet

Vieze ramen, vuile kitrandjes of losse kastdeurtjes. Het zijn misschien niet de meest ingrijpende aanpassingen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat die ene potentiële klant toch gaat twijfelen. Een likje verf op de buitenmuur kan je huis al een hele andere uitstraling geven. Loop alle dakgoten na, controleer de raamkozijnen op plekjes en verhelp lekkages op tijd. Maak er een instapklare woning van!

Lees nog meer handige tips

Neutraliseer je interieur

Natuurlijk is het belangrijk om een huiselijke sfeer te creëren bij bezichtigingen. Echter, zorg er wel voor dat deze zo min mogelijk gepersonaliseerd is. Leuke familiefoto’s zijn niet interessant voor potentiële kopers. Probeer ook zo min mogelijk van je eigen stijl in het interieur te behouden. Maak het neutraal en breed acceptabel.

 Loop alles nog één keer goed na

Als je alle bovenstaande stappen hebt voltooid kan je je woning eindelijk te koop zetten. Zorg er echter wel voor dat je nog één keer alles goed naloopt. Zo zie je niks over het hoofd en kan die ene potentiële koper volop van jouw woning genieten. Je kunt nu eindelijk jouw huis verkopen.

Klaar voor verkoop en benieuwd wat je kunt besparen op makelaarskosten? Bereken het nu!

Bereken jouw besparing

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.