Tips: Huis verkopen

De kogel is door de kerk; je gaat je huis verkopen. Heb je nagedacht over hoe je dit wil doen? Met een makelaar? En met welke dan? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij en geven je handige tips om je te helpen kiezen.

Huis verkopen – tips makelaar kiezen

Als je je huis verkoopt, zet je deze vaak niet zelf in de markt, maar doet een makelaar dit voor je. Het kiezen van een makelaar is geen makkelijke opgave; de keuze is reuze. Kies een VBO- of NVM-makelaar als je jouw huis op funda wil promoten. Ga voor jezelf na wat je verwacht van een makelaar en voor welke prijs dit mogelijk is. Er zijn makelaars die een courtage rekenen, of een vast tarief. Er zijn makelaars waarbij je zelf een groot deel van de verkoopwerkzaamheden op je neemt (zoals de bezichtigingen), of een makelaar die alles uit handen neemt. Wat past bij jou?

Tip: maak je huis verkoop klaar

Natuurlijk zorg je ervoor dat je huis schoon en fris is, maar vergeet het achterstallig onderhoud niet. Vaak zie je zelf niet meer wanneer er een dakpan ontbreekt, of als de kozijnen wel een likje verf verdienen. Die ene kraan gebruik je niet omdat die altijd lekt, maar een koper wil dat deze naar behoren werkt. Kijk kritisch naar je eigen huis en los achterstallig onderhoud op, ook een klemmende deur of loszittende trapleuning!

Huis verkopen – tips woningpresentatie

De fotoreportage van een woning is het meest bekeken onderdeel van een woningpresentatie. Een goede, complete fotopresentatie is daarom van belang. Licht en ruimte spelen hierin een belangrijke rol. Voor de allerbeste woningfoto’s schakel je een professionele woningfotograaf in. Uiteraard is ook een krachtige wervende aanbiedingstekst van belang. Inspiratie opdoen? Je vindt hier talloze voorbeelden.

Soms is een fraaie fotoreportage niet voldoende om goed gevonden te worden op funda. Staat jouw woning in de buurt van andere te koop staande woningen of is jouw woning qua kenmerken gelijk aan veel andere woningen? Dan is het verstandig om jouw huis wat extra aandacht te geven met extra diensten van funda.

Juridische zaken

Het koopcontract is voor veel mensen een groot document met termen die niet altijd even duidelijk zijn. Toch is dit het belangrijkste document bij de verkoop van een woning. Je kunt een modelcontract downloaden en invullen, maar hoe zit het met de publiekrechtelijke beperkingen, de kettingbedingen, het voorkeursrecht, de ontbindende voorwaarden? Klopt de woonoppervlakte en de inhoud van de woning? Zorg ervoor dat alles goed is vastgelegd en laat iemand met verstand van zaken de koopovereenkomst doornemen voordat je tekent.

Wil je zelf je huis verkopen, of heb je een andere vraag? Vraag dan nu een gratis informatiegesprek aan!

Informatiegesprek aanvragen

Stefan

Klantadviseur
Ik sta voor je klaar!

Er is iets misgegaan

Probeer het opnieuw of neem contact op via info@makelaarsland.nl of 088 200 2000

Bedankt

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Alle veelgestelde vragen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.