Tips: Huis verkopen

De kogel is door de kerk. Je gaat je huis verkopen. Maar deze beslissing brengt nog meer keuzes met zich mee. Hoe ga je jouw huis verkopen? Met welke makelaar? Hoe zorg je voor een geslaagde bezichtiging? Hoe werken de onderhandelingen en wat staat er in de koopovereenkomst?

Huis verkopen – tips makelaar kiezen

Ga je jouw huis verkopen, dan moet je natuurlijk allereerst een makelaar kiezen. Echter, een makelaar kiezen is geen makkelijke opgave. Het aanbod is groot. Ga vooral na wat je verwacht van een makelaar en voor welke prijs dit mogelijk is. Kies een NVM makelaar als je jouw woning op funda wilt hebben staan. Maar ook als je dit niet wilt (bijvoorbeeld bij stille verkoop), is het belangrijk om een makelaar te kiezen die aan je verwachtingen voldoet.

Wil je jouw huis verkopen tegen een lage courtage, dan is Makelaarsland de juiste keuze voor jou. Makelaarsland werkt namelijk anders dan de gemiddelde makelaar; je hebt twee mogelijkheden om je huis te verkopen.

Makelaarsland Online:

Omdat je zelf de bezichtigingen doet, heb jij een groot deel van de regie in handen. Eén telefoontje of mailtje naar ons Makelaarsland-team en je hebt precies de begeleiding die je nodig hebt. Zo bespaar je flink op de kosten.

Makelaarsland Lokaal:

Huis verkopen voor de beste prijs én op een manier die bij je past. Dat is precies waar onze Makelaarsland Agent jou bij kan helpen. Onze Agents hebben alle informatie om je een goed prijsadvies te geven en ze zijn ervaren onderhandelaars. Kennismaken en een gratis waardebepaling? Dat kan!

Bereken jouw besparing

Wij begrijpen dat je jouw woning voor zo laag mogelijke kosten wilt verkopen. Bij Makelaarsland krijg je dezelfde goede service voor een vast laag tarief. Net als bij een traditionele makelaar ontvang je van Makelaarsland ook een verkoopbord, advies over de verkoop en begeleiding door het hele proces, alleen tegen vaste lage kosten.

Wil je weten wat jij op de verkoop van je huis bij Makelaarsland bespaart op de makelaarskosten als je zelf de bezichtigingen doet?

Bereken mijn besparing!

Huis verkopen – tips woningpresentatie

De fotoreportage van een woning is het meest bekeken onderdeel van een woningpresentatie. Een goede, complete fotopresentatie is daarom van belang. Licht en ruimte spelen hierin een belangrijke rol. Voor de allerbeste woningfoto’s schakelen wij een professionele woningfotograaf in.

Uiteraard is ook een krachtige wervende aanbiedingstekst van belang. Inspiratie opdoen? Vind hier talloze woningpresentatie voorbeelden.

Soms is een fraaie fotoreportage niet voldoende om goed gevonden te worden op funda. Staat jouw woning in de buurt van andere te koop staande woningen of is jouw woning qua kenmerken gelijk aan veel andere woningen? Dan is het verstandig om jouw huis wat extra aandacht te geven met extra diensten van funda.

Huis verkopen – tips bezichtiging

Jouw huis staat te koop, de woningpresentatie staat op funda. Laat de bezichtigingen maar komen! Zodra de eerste afspraak is gemaakt, zul je jouw woning zo fraai mogelijk willen presenteren. Je woning verkoopt zichzelf wanneer deze er op-en-top bij staat. Hoe zorg je hiervoor? Lees het in onze tips voor bezichtigingen. Doe je zelf de rondleiding? Dan is het ook zeker handig om onze tips eens door te lezen voor een perfecte voorbereiding.

Wil je zelf je huis verkopen, of heb je een andere dringende vraag? Vraag dan nu een gratis informatiegesprek aan!

Veel gestelde vragen over huis verkopen

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Huis verkopen via Makelaarsland – hoe doe ik dat?

Wat doet Makelaarsland voor mij?

Alle veelgestelde vragen

Wat is mijn huis waard?

Gratis waardebepaling

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.