Tips: Huis verkopen

De kogel is door de kerk. Uw huis gaat de verkoop in. Maar deze beslissing brengt nog meer keuzes met zich mee. Hoe gaat u uw woning verkopen? Met welke makelaar? Hoe zorgt u voor een geslaagde bezichtiging? Hoe werken de onderhandelingen en wat staat er in de koopovereenkomst?

Huis verkopen – tips makelaar kiezen

Een makelaar kiezen is geen makkelijke opgave. Het aanbod is groot. Ga vooral na wat u verwacht van een makelaar en voor welke prijs dit mogelijk is. Kies een NVM makelaar als u uw woning op funda wilt hebben staan. Maar ook als u dit niet wilt (bijvoorbeeld bij stille verkoop), is het belangrijk om een makelaar te kiezen die aan uw verwachtingen voldoet.

Makelaarsland werkt anders dan de gemiddelde makelaar. Bij Makelaarsland heeft u als verkoper voor een gedeelte zelf de touwtjes in handen. U begeleidt namelijk zelf de bezichtigingen. Want wie kan er nu beter over zijn eigen huis vertellen dan de eigenaar zelf? Ook kunt u afspraken met geïnteresseerden buiten kantooruren plannen en dit gaat uiteraard makkelijker in twee agenda’s dan in drie. Daarnaast maakt u zelf foto’s van uw woning (mocht u dat liever niet doen, hebben we een professionele fotograaf die dat graag voor u doet) en een aanbiedingstekst voor over woningpresentatie. En dit alles zorgt logischerwijs voor lage makelaarskosten.

Wat doet Makelaarsland voor u?

  • Woningopname
  • Waarde-indicatie
  • Onderhandelingen
  • Afhandeling koopovereenkomst
  • Juridische zaken
  • Publicatie & Promotie

Ontdek hier wat dat exact inhoudt

Huis verkopen – Tips foto’s

De fotoreportage van een woning is meest bekeken onderdeel van een woningpresentatie. Een goede, complete fotopresentatie is daarom van belang. Licht en ruimte spelen hierin een belangrijke rol. Wij hebben voor dit onderdeel een uitgebreide pagina met voorbeelden voor u samengesteld, zodat u uw woning perfect kunt voorbereiden voor een fotoreportage waar woningzoekers van zullen smullen!

Soms is een fraaie fotoreportage niet voldoende om goed gevonden te worden op funda. Staat uw woning in de buurt van andere te koop staande woningen of is uw woning qua kenmerken gelijk aan veel andere woningen? Dan is het verstandig om uw huis wat extra aandacht te geven met extra diensten van funda.

Huis verkopen – tips bezichtiging

Uw huis staat te koop, de woningpresentatie staat op funda. Laat de bezichtigingen maar komen! Zodra de eerste afspraak is gemaakt, zult u uw woning zo fraai mogelijk willen presenteren. Uw woning verkoopt zichzelf wanneer deze er op-en-top bij staat. Hoe zorgt u hiervoor? Lees het in onze tips voor bezichtigingen. Doet u zelf de rondleiding? Dan is het ook zeker handig om onze tips eens door te lezen voor een perfecte voorbereiding.