Unieke woning uitgelicht: Woonboerderij te Bergen Op Zoom

Door
Makelaarsland
op

In deze blogrubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die bij Makelaarsland in de verkoop staan. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Deze keer uitgelicht: Een woonboerderij met veel historie. De eigenaren van deze prachtige woonboerderij en B&B zijn Meerie en Dré. Zij hebben het voor elkaar gekregen om een verwaarloosde boerderij in vier jaar tijd zo op te knappen tot wat het nu is, een hele prestatie. Uitgangspunt voor de renovatie was het behouden van de boerderij-stijl. De woonboerderij, met hoofdgebouw uit 1873 (!) met een enorm woonoppervlakte (550 m2) brengt veel historie met zich mee.

Woonboerderij te koop overview

De Tweede Wereldoorlog

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in de tuin van deze woonboerderij vreselijk gevochten met als gevolg veel kogelgaten in de voorgevel. Om de voorgevelbeschadigingen onzichtbaar te maken is de voorgevel wit gestuukt. Er is zelfs een granaat in de kapspant terecht gekomen. Na de oorlog is de kap gerepareerd. In 1998 zijn de kapspanten vervangen en is de kap helemaal opnieuw gedekt.

Benieuwd hoeveel verkopen met Makelaarsland jou bespaart?

Bereken gratis en direct je besparing

Wat valt er op?

Bij binnenkomst is het duidelijk dat het om een oude boerderij gaat met de faciliteiten van vandaag de dag. Deze landelijkheid is doorgetrokken in de B&B. Dit was namelijk een oude kalverstal die in 2005 is verbouwd en 1 januari 2016 in verhuur is gegaan. Inmiddels hebben wij al veel gasten mogen ontvangen, waarvan het merendeel vaste gasten zijn geworden.

De renovatie

Wij hebben de boerderij in augustus 1996 gekocht als een oude verwaarloosde boerderij met enorme gaten in het rieten dak, stallen met zwaar achterstallig onderhoud en een erf vol onkruid. Kortom, er moest veel aan gebeuren. Wij zijn erg trots op het feit dat wij in vijf jaar tijd de boerderij gerenoveerd hebben tot wat het nu is. Dit hebben wij niet alleen hoeven doen, namelijk met behulp van een erkende rietdekker, loodgieter, elektricien en architect. De architect die ons toentertijd heeft geholpen bij de renovatie is de heer Jan Weijts uit Bergen op Zoom.

woonboerderij te koop

Na 2001 was de hele renovatie dan eindelijk achter de rug. De laatste boer, boer Raats, en later ook zijn kinderen zijn nog enkele keren bij ons langsgekomen om de opgeknapte boerderij nog eens te bekijken. Tijdens een kop koffie kregen wij vele geschiedenisverhalen te horen over de boerderij en de omgeving, zoals wat we eerder verteld hebben over De Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk hebben wij de boerderij een naam gegeven. De naam is gebaseerd op de landbouwgronden die er aan de achter- en zijkanten omheen liggen: De Rammlaers.

Groene vingers

Wij hopen dat de aspirant-kopers groene vingers hebben, van het buitenleven houden en ook van dieren. Wij ontvangen deze aspirant-kopers graag met open armen. Onze grootste wens is dat er kopers komen die de B&B voortzetten of dat er in de boerderij en de B&B Kangoeroe (mantelzorg wonen) gewoond gaat worden. Niet alleen wij ontvangen je met open armen, maar de buurt ook. De buurt waar je als koper terecht zal komen is namelijk erg gezellig. Er wordt dan ook geregeld een feestje of etentje georganiseerd. De locatie is uniek, net een paradijsje.

woonboerderij te koop

Aan de voorzijde van de boerderij liggen de bossen van Bergen op Zoom. Bossen die doorlopen in Landgoed ‘De Wouwse Plantage’. In de bossen zijn wandel-, mountainbike- en ruiterpaden aangelegd.

 

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.