Unieke woning uitgelicht: Multifunctioneel woon- en werkpand

Door
Makelaarsland
op

In deze blogrubriek presenteren wij de mooiste, bijzonderste en meest inspirerende huizen die bij Makelaarsland in de verkoop staan. Gluur binnen bij een unieke woning en laat je verrassen!

Deze keer uitgelicht: Een multifunctioneel woon- en werkpand met veel woonruimte en naar eigen inzicht te gebruiken inpandige ruimte.

De eigenaar van de woning, industrieel ontwerper Rudo Enserink, vertelt hoe hij de woning tot in de puntjes opnieuw heeft ingericht. Ten tijde van de overdracht begin 2010 bevatte dit pand, naast een verouderde jaren 80 woning, een volledig betegelde inrichting voor een poelier, inclusief koelvitrines en reusachtige koel- en vries cellen.

Getransformeerde keuken

De renovatie heeft dit het pand getransformeerd in een licht en ruim woon- en werkcomplex. De grote hoeveelheid ramen in combinatie met het riante dakterras op de eerste etage maakte het mogelijk een inrichting rondom de grote keuken te creëren waar een heerlijk binnen-buiten gevoel heerst. Van halverwege het voorjaar tot in de nazomer met de terrasdeur open en de rest van het jaar gezellig aan tafel!

 Driekwart ton beton als aanrecht

Voor de keuken is gekozen voor een lage inrichting zonder hoge kasten, zodat een enorm werkblad ontstaat. Dit in zwart beton gegoten blad bestaat uit twee delen van tezamen driekwart ton. Voor de plaatsing moest de telescooparm van de hijskraan met grote precisie door de terrasdeur en in tweede instantie door een raam naar binnen worden gestoken.

Het 75 cm diepe, 7 cm dikke blad is voorzien van een paar leuke details, zoals een weggewerkt stopcontact en een op maat gemaakte RVS spoelbak.

 En wat nog meer…?

De bovenverdieping is eveneens volledig opnieuw ingericht. De drie ruime kamers van ca. 20m², een grote badkamer en een toilet vormen een ruimtelijk samenspel met de geschuurde houten dakspanten.

Dit pand bevat een voor een hoekwoning ongebruikelijke hoeveelheid glas in de zijgevel. Ook het aantal van vier ingangen vanaf de straat is opmerkelijk.

Het totale pand, met bijna 1100 m³, verdeeld over 13 ruimtes maakt dat een snelle rondleiding al gauw meer dan een kwartier in beslag neemt.

 Over de omgeving Dordecht

De heer Enserink beschrijft de omgeving als kindvriendelijk, rustig qua verkeer en behoorlijk groen. Verder in de straat ligt het Merwesteijn park en de nabijheid van de Biesbosch nodigt uit om te wandelen, te fietsen en te zwemmen. Hij geeft verder aan dat Dordrecht zelf de laatste jaren alsmaar leuker en leuker is geworden. De historische stad kent naast nieuwe uitgaansgelegenheden vele regionale (muziek)evenementen van een verrassend niveau.

Nieuwsgierig naar meer unieke woningen zien en net als 16.000 andere slimme verkopers op de hoogte blijven? Ontvang dan maandelijks gratis tips, advies en nieuws over de huizenmarkt.

Ja, ik ontvang graag gratis tips en nieuws

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.